≫ 

Sprema se haos u Belorusiji: Policiji naređeno da uguši proteste, pojačana kontrola na granicama

Lukašenko je rekao i da grupi medijskih radnika koja se štrajkom pridružila protestima ne bi trebalo da se dozvoli da se vrati na posao

  • 57
Belorusija Minsk protesti Protesti u Minsku, Foto: Tanjug/AP

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da je naredio Ministarstvu unutrašnjih poslova da okonča nerede u Minsku koji su izbili posle predsedničkih izbora održanih 9. avgusta.

Prema pisanju agencije Belta, Lukašenko je rekao i da grupi medijskih radnika, koja se štrajkom pridružila protestima, ne bi trebalo da se dozvoli da se vrati na posao, prenosi Rojters.

Kako se navodi, on je i pograničnim organima naredio da pojačaju bezbednost na granicama kako bi sprečili ulazak "boraca i oružja" u zemlju.

Kako javlja medijska mreža "Sputnjik", Lukašenkov pomoćnik Valeri Belski otkrio je da je u neredima tokom protesta pričinjena materijalna šteta od najmanje 500 miliona dolara.

- Trenutno je pričinjena šteta od najmanje 500 miliona dolara. Ukupna cifra mogla bi da dostigne milijarde. Zbog ovog uništavanja nismo više toliko atraktivni za ulaganja, a govori se i uvođenju sankcija Belorusiji - kazao je Belski, prenosi agencija Belta.

Video: Novi nemiri u Minsku: Na stotine ljudi ponovo izašlo na ulice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    19. avgust 2020 | 15:32

    Ziveo brat Lukasenko!!!Ko god ga napada od srba je izdajnik!!!

  • Nikola

    19. avgust 2020 | 15:22

    Svaka cast Lukasenku, to je drzava. Das policiji odresene ruke a ne da dopustis da ti prebijaju policajce na ulici. U svetu postoje samo 3 velika lidera a to su Putin, Lukasenko i Orban! Ostalo su sve marionete!!!

  • Đenka

    19. avgust 2020 | 15:49

    Imaju li ovakvi diktatori imalo savesti kada umišljaju da samo oni trebaju čitav život da vladaju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA