Belorusija šalje pojačanje trupama u Grodnjenskoj oblasti, na granici sa Poljskom i Litvanijom

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori u kojima je, prema zvaničnim podacima, pobedu odneo Lukašenko

  • 17
Lukasenko, Belorusija Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

Beloruski ministar odbrane Viktor Hrenin naredio je da se trupama u Grodnjenskoj oblasti, koja je na granici sa Litvanijom i Poljskom, kao pojačanje pošalje bataljon sa taktičkim balističkim raketama i višecevnim bacačima projektila i jedinica sa bespilotnim letilicama i sistemima protivvazdušne odbrane, prenosi TAS.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naredio ministarstvu odbrane da pažljivo nadgleda kretanje NATO trupa u Poljskoj i Litvaniji, kao i da trupe na zapadnoj granici zemlje stavi u puno stanje pripravnosti, naglašavajući da je došlo do eskalacije situacije u ovom delu zemlje.

U Belorusiji su 9. avgusta održani predsednički izbori u kojima je, prema zvaničnim podacima, pobedu odneo Lukašenko.

Nakon proglašenja rezultata izbora, u Minsku i drugim gradovima Belorusije izbili su masovni protesti, u kojima je došlo do sukoba između demonstranata i policije. Prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova, više od 6.000 demonstranata uhapšeno je na protestima.

Video: Situacija u Minsku se ne smiruje: Građani i dalje na ulicama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Papazjaner

    19. avgust 2020 | 23:13

    Budale! Izginuce kao nato pesadija i topovsko meso! Koja ironija, nikad se niko ne nauci pameti na tudjim greskama, oni hoce zapadnjacku demokratiju koja ce da ih porobi za tepsiju ribe pa ce da rade za 100 evra kao jeftina radna snaga. A plus sto ce i Rusi da im okrenu ledja!

  • AcaBg

    20. avgust 2020 | 01:05

    EU se trudi da na sve načine sve evropske države okrene protiv Rusije. Jedine zemlje gde u tome nije uspela su Srbija i Belorusija. Svaka zemlja koja prkosi njihovoj politici snosi posledice. U slučaju Srbije pomažu njenom rasparčavanju i šire strašnu propagandu koja Srbe predstavlja kao najgore na svetu. U slučaju Belorusije uvode sankcije i prete. To je jedna licemerna organizacija koja obožava da gura nos gde mu nije mesto i "kažnjava" sve koji ne žele da rade kako EU kaže.

  • Oppo

    19. avgust 2020 | 23:21

    Ne daj se brko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA