≫ 

Avion iz Nemačke krenuo u Omsk po Navaljnog: Transport još neizvestan

Saradnici ruskog opozicionog lidera nadaju se da vlasti neće sprečiti njegov transport u bolnicu u Berlinu

  • 7
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni / Foto: Tanjug/AP

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni nalazi se u komi u bolnici u Omsku pošto mu je pozlilo na letu iz Sibira za Moskvu, prenosi Gardijan.

Njegovi saradnici sumnjaju da je otrovan i tvrde da je u četvrtak ujutru popio samo šolju čaja na aerodromu u Tomsku.

Nemačka nevladina organizacija Film za mir organizovala je prijem Navaljnog u Šarite bolnicu u Berlinu i poslala posebno opremljen avion sa svom neophodnom dokumentacijom kako bi se opozicioni političar u toku dana prebacio u Nemačku.

Predstavnica za štampu Alekseja Navaljnog, Kira Jarmuš, izrazila je sumnju da će uprava bolnice u Omsku dozvoliti transport, upućujući im javno poziv da se tome ne protive.

Navaljni (44) se nalazi u komi, na respiratoru, ali lekari u Omsku tvrde da je njegovo stanje stabilno i da se oni bore za njegov život.

Lekari danas donose odluku o transportu

Konzilijum lekara, među kojima su i stručnjaci koji su iz Moskve stigli u Omsk, trebalo bi da odluče o njegovom transportu, saopštilo je danas regionalno Ministarstvo zdravlja u Omsku.

- Ne možemo samo da ga transportujemo. Zbog ovoga je sazvan konzilijum, stručnjaci iz Moskve su došli da ga ispitaju. Nakon toga, odlučiće da li je moguće obaviti transport ili ne -  rekao je predstavnik Ministarstva, prenosi Tas s.

Kako se navodi, njegovo stanje se nije promenilo - još uvek je u komi u ozbiljnom stanju.

Navaljnom je pozlilo na letu iz Tomska ka Moskvi, a njegova portparolka Kira Jarmiš izjavila je da je avion zbog toga prinudno sleteo u Omsk, kao i da je on možda otrovan.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zna se ko mu je dao caj

    21. avgust 2020 | 07:31

    Ilja Pamohov,njegov pomocnik mu je doneo caj,Navaljni je sedeo za stolom bez pica,Ilja je sam uzeo caj,tako da niko drugi nije znao za koga je caj!

  • Mlj1228

    21. avgust 2020 | 08:58

    Hajka protiv Putina i Rusije uopšte, je slična kao i protiv Đokovića I Srbije! Jedan Rus manje, za njih je isto što i jedan Srbin, ili mrav ! Putinu sigurno nije u korist trovati ovog ili onog, ali je zato" njima" i te kako važno, kako bi ga što više satanizovali, I prikazali kao bezdušnika, diktatora ili zlo za" svetsku sigurnost"!!! Setite se samo MARKALA u Bosni, ili Račka na Kosmetu, pa će vam sigurno mnoge stvari biti jasnije. Navaljni nije predstavljao nikakvu opasnost za Putina, jer je vrlo malo njegovih sledbenika plaćeni od strane stranih sila, ali njegov nestanak sigurno igra veliku ulogu u svetskoj propagandi i u očima običnih laika, koji o Rusiji znaju samo ono što im je servirano u medijima! Tako se širi mržnja... Imaju oni veliko iskustvo na tom polju!...

  • peja kostolac

    21. avgust 2020 | 08:24

    Na kraju će da se ispostavi da su čoveku samo proradili šuljevi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA