≫ 

Bajden zvanično prihvatio kandidaturu za predsednika SAD, Tramp: Džo za 47 godina ništa nije uradio

"Dani druženja sa diktatorima su završeni", kazao je Bajden. Tramp je imao odgovor

  • 9
Izboti SAD super utorak Džo Bajden / Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden zvanično je prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsednika SAD i obećao da će zatvoriti "mračno poglavlje SAD".

On je predstojeće predsedničke izbore, koji će se održati 3. novembra u SAD, nazvao "borbom za dušu nacije" i istakao da samo ujedinjeni mogu da prevaziđu "sezonu mraka u Americi", piše CNN, prenosi Tanjug.

Džo Bajden, Kamala Heris Džo Bajden, Kamala Heris / Foto: Tanjug/AP

- Želim da istorija kaže da je kraj ovog poglavlja američkog mraka počeo večeras ovde, dok nam se ljubav, nada i svetlost pridružuju u bori za dušu nacije. Ovo je bitka koju ćemo dobiti i to zajedno - rekao je Bajden na konvenciji u Vilmingtonu.

On je dodao i da su dani druženja sa diktatorima završeni i da on neće dozvoliti da se zatvaraju oči pred ruskim sumama na glavama američkih vojnika, kao ni strano mešanje u izbore, prenosi Rojters.

- Hoćemo li biti generacija koja briše mrlju rasizma sa našeg nacionalnog karaktera? Verujem da smo spremni za to. Verujem da smo spremni - rekao je Bajden.

Tokom obraćanja on je kazao da će stvoriti bolji obrazovni sistem koji neće mlade ljude ostavljati u dugovima, kao i nova radna mesta i izjednačavanje plata žena i muškaraca.

Kako je rekao, ne želi nikoga da kazni, ali vreme je da najbogatiji ljudi i najveće korporacije više pridonesu SAD.

Tramp: Džo za 47 godina ništa nije uradio

Američki predsednik Donald Tramp reagovao je na govor demokratskog kandidata za predsednika SAD Džo Bajdena, navodeći da se Bajden nikada neće promeniti i da su to samo reči.

Donald Trump, Donald Tramp Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

- Džo za 47 godina nije napravio nijednu od tih stvari o kojima sada govori. Nikada se neće promeniti, to su samo reči - napisao je Tramp na Tviteru.

Bajden je sinoć zvanično prihvatio kandidaturu Demokratske stranke za predsedničkog kandoidata na predstojećim izborima i tom prilikom je rekao da će izvući SAD iz tame u koju ju je uveo Tramp.

Video: Hilari Klinton u Bajdenovoj koži: Demokrate traže protivkandidata za Trampa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Una

    21. avgust 2020 | 08:29

    Tramp nije započeo ni jedna rat, to je velika stvar.

  • Mihailović

    21. avgust 2020 | 08:41

    Bajden već najavljuje ratove ako dođe na vlast...DANI RAZGOVORA SA DIKTATORIMA SU ZAVRŠENI...znači nema razgovora sa onima za koje kažu da su diktatori, vraćaju se na staro sa Bajdenom, ratovi protiv njima nepodobnih zemalja...nadam se da jedan senilac neće doći na vlast, da ne bude razaranje bombama i ubijanje u njima nepodobnim državama,kao Irak,Sirija,Libija i Srbija, da ne idem više u prošlost ,lista bi bila dugačka...kako kažu donose "demokratiju"bombama i ubijanjem...

  • Aca

    21. avgust 2020 | 08:36

    Pocinje konacna borba dobra i zla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA