Srbija u "borbi tenkova" sa Belorusijom: Vojna olimpijada i forum Armija 2020 u Moskvi

Očekuju se gosti i učesnici iz više od 92 države, a 18 delegacija predvodiće ministri odbrane ili njihovi zamenici

  • 7
International Military and Technical Forum Army-2020 Foto: Profimedia/Alexey Kudenko / Sputnik

Šesti međunarodni Vojni i tehnički forum Armija 2020 počeće danas u Patriotskom parku u blizini Moskve. Događaj će trajati do 29. avgusta. Tokom prva tri dana, učestvovaće samo stručnjaci i zvanične delegacije. Posle toga forum će biti otvoren i za javnost, prenosi TASS.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da će Armija 2020 biti prva izložba posvećena odbrambenom naoružanju na međunarodnom nivou, održana ove godine. Očekuju se gosti i učesnici iz više od 92 države, a 18 delegacija predvodiće ministri odbrane ili njihovi zamenici. Više od 1.500 ruskih i međunarodnih kompanija prikazaće preko 28.000 komada vojnog naoružanja.

Očekuje se da ruski premijer Mihail Mišustin učestvuje u ceremoniji otvaranja Armija 2020 i Međunarodnih vojnih igara.

Tokom događaja biće preduzete sve mere koje je propisalo rusko Ministarstvo zdravlja, a svi učenici moraće da nose maske. Svi učensici iz inostranstva moraćeda imaju negativni test na korona virus. Svim učesnicima biće merena temperatura. Na dežurstvu će biti više od 180 medicinskih radnika, uključujući tu i 10 ambulantnih kola.

Međunarodne vojne igre biće završene 30. septembra. Ukupno 156 timova braniće boje 32 zemlje u 30 disciplina.

Ratnik mira, Polarna zvezda...

Po prvi put, timovi iz Avganistana, Katara, Ekvatorijalne Gvineje, Palestine, Namibije i Gvineje će učestvovati. Šest takmičenja biće održano na teritorijama stranih država: Ratnik mira u Jermeniji, Morski kup u Azerbejdžanu, Polarna zvezda i Snajperska granica u Belorusiji i Medicinska trka i Drumska patrola u Uzbekistanu.

Bijatlon tenkova

Najspektakularniji događaj takmičenja Bijatlon tenkova počeće danas. A u tom takmičenju učestvovaće i Srbija, pored Belorusije, Azerbejdžana i Kine. Više od 100 tenkova je pripremljeno za ruske i strane timove. Ekipe iz Belorusije i Kine koristiće svoje tenkove.

Ukupna površina na kojoj će se ova vojna olimpijada odvijati je povećana za 60.000 kvadratnih metara na više od 32.000 kvadrata.

Na ovogodišnjem forumu biće predstavljen prototip RPL-20 mitraljeza, nova puška AK-19 pogodna za NATO municiju, kao i prva ruska pametna puška sa opcijom usklađivanja sa gedžetima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • navaljni srpski brat

    23. avgust 2020 | 09:41

    Sta drugo ocekivatib od komunista sve dadose za naoruzanje ne zbog Rusije nego da spasu svoje poziciji .Jadan nas bratski narod i u Rusiiji i u Belorusiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA