Navaljni bio pod oštrim nadzorom u Sibiru: Policija pratila čak i šta kupuje u prodavnici

Navaljni je u subotu prebačen u bolnicu u Berlin na lečenje, a sumnja se da je glavni ruski opozicionar otrovan

  • 6
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Aleksej Navaljni / Foto: Tanjug/AP

Najistaknutiji protivnik ruskog lidera Vladimira Putina Aleksej Navaljni bio je navodno pod jakom prismotrom tokom putovanja u Sibiru, pre nego što mu je pozlilo u avionu u četvrtak, pišu pojedini ruski mediji.

Njegova portparolka Kira Jarmuš tvrdi da je Navaljni praćen u Sibiru. Ona je rekla da je policijki nadzor u gradu Novosibirsk bio "apsolutno očigledan". U Tomsku je zatim situacija bila "realtivno mirna", a onda se Navaljni razboleo na letu iz Tomska u Moskvu.

Da podsetimo, Navaljni je u subotu prebačen u bolnicu u Berlin na lečenje, a sumnja se da je glavni ruski opozicionar otrovan.

U članku koji je objavio listi "Moskovskij komsomolets", izvori iz policije opisuju kretanje i sastanke koje je političar imao u Tomsku, znalo se u kom apartmanu je odseo, praćeni su čak i njegovi računi iz lokalne prodavnice, ali i večernji izlet na kupanje u reci Tom.

Tvrdnje iznesene u ovom listu pokazuju da Navaljni navodno nije otrovan u tom gradu, ali dokazuju do kog stepena je policija proveravala njegovu aktivnost.

- Njegovi pokreti i kontakti u gradu su temeljno proučavani - navodi list, dodajući da se navodno trovanje najverovatnije dogodilo na aerodromu ili u avionu.

Jarmuš je za "Gardijan" rekla da su bili svesni da ih neko prati.

- Dešavalo se stalno kada Aleksej ide na poslovna putovanja. Tako da to ne iznenađuje mnogo. Ono što iznenađuje je činjenica da su tako opušteno odlučili da iznesu to u javnost, kao da nije velika stvar pratiti običnog građanina i tražiti njegove račune iz supermarketa - rekla je ona.

Navaljni, koji je pao u komu nakon što je, kako se veruje, popio čaj u koji je sipan otrvo, prebačen je u subotu u Berlin i njegovo stanje je i dalje ozbiljno.

Video: U ovom je transportovan Navaljni iz Rusije u Nemačku: Ruski opozicioni lider u stabilnom je stanju

(N. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nismo 🐿🐿🐿

    23. avgust 2020 | 18:37

    Da su pratili njegovo kretanje i delovanje to je verovatno ali tovanje je farsa. Pa to je drugi put da kako njegovi mentori tvrde da je otrovan. Nisu Rusi baš toliki diletanti pa da iz dva pokušaja ne mogu da ga otruju. Tako je bilo i sa onim Skrapeljom. Ista kuhinja kuva i u Belorusiji jer Amerika mora da skrene pažnju od afere i problema sa dolarima bez pokrića.

  • Bole

    23. avgust 2020 | 19:36

    Sve su to kaubojske marionete i rade protiv svoje zemlje.

  • Nona

    23. avgust 2020 | 20:34

    Da su hteli da ga otruju, uradili bi to na drugi i siguran način.Ovako, dozirali ga njegovi toliko da ne rikne, a da za to optuže rusku vlast.Strvinari kruže u i oko Rusije ne bi li je zdrobili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA