Tragedija izbegličke porodice: Pobegli od rata, dete im ubio bahati vozač pred kućom

Šestogodišnji Ali, koji je trebalo sledeće nedelje da pođe u školu, stradao je ispred svog doma u Drezdenu

  • 1
Sudar,  pešački prelaz, nesreća, kola Foto: Shutterstock
korona virus, koronavirus, Nemačka, policija Dečaku nije bilo spasa Foto: Tanjug/AP

Dečak Ali (6), koji je sa svojom porodicom pobegao iz pakla Sirije i pre tri godine prešao pola sveta da bi se dokopao Nemačke, stradao je kada je na njega velikom brzinom naletelo vozilo marke "mercedes", kojim je upravljao muškarac (31).

Tragedija se dogodila u subotu uveče u Drezdenu, na svega desetak metara od kuće u kojoj je dečak živeo. Sumnja se da se vozač "mercedesa" trkao sa vozačem automobila "bmw". Zbog velike brzine nije uspeo da ukoči, udario je u Alija koji je prelazio ulicu, a udarac je bio toliko snažan da je dečak odleteo u autobusko stajalište koje se nalazilo nekoliko metara dalje.

Vozač "mercedesa" je izleteo iz automobila i pritrčao da pomogne dečaku, ali mališan je jedva davao znake života. Preminuo je nedugo o dolasku u bolnicu.

U stanu u kom živi Alijeva porodica prijatelji dolaze da izjave saučešće neutešnim roditeljima. Svi ćutke stoje kraj vrata u kojoj je Ali do pre samo dva dana bezbrižno spavao.

- Pre tri godina je čitava porodica izbegla iz Sirije, iz Alepa. Nekako su brodom stigli od Turske do Grčke, a onda su uspeli da se probiju do Nemačke. Ovde su započeli nov, srećan život... Ali je iduće nedelje trebalo da krene u prvi razred - pričaju prijatelji porodice za nemačke medije.

Trudna majka od šoka završila u bolnici

U stanu su neutešni Alijev otac i sestra. Njegova majka, koja je u drugom stanju završila je u bolnici nakon tragedije.

- Niko ne zna kako će ovo podneti - kažu prijatelji.

Kraj autobuske stanice gde su lekari zatekli onesvešćenog dečaka građani pale sveće i spuštaju cveće. Tu je uvek i neki Alijev drugar iz kraja.

- Izgleda da je Ali pretrčavao preko ulice i nije video da mu se automobil približava velikom brzinom - kažu komšije koje je veoma potresla ova tragedija.

Oni kažu da strahuju za svoju decu, koja su se, zajedno sa Alijem, svakodnevno igrala ispred zgrade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xxxxx

    24. avgust 2020 | 23:38

    Duso moja draga neka ti dragi Alah podari naljepsi Dzenet !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA