Republikanci zvanično nominovali Majka Pensa za potpredsednika SAD

Očekuje se da tokom dana na Nacionalnoj konvenciji u Šarlotu zvanično potvrde i kandidaturu predsednika Donalda Trampa za predsedničke izbore 3. novembra

  • 0
Mike Pence, Majk Pens Foto: Tanjug/AP

Delegati Republikanske stranke jednoglasno su danas ponovo nominovali Majka Pensa za kandidata za potpredsednika SAD, a očekuje se da tokom dana na Nacionalnoj konvenciji u Šarlotu zvanično potvrde i kandidaturu predsednika Donalda Trampa za predsedničke izbore 3. novembra.

Pandemije korona virusa poremetila je planove i demokrata i republikanacaa za održavanje velikih predizbornih konvencija, ali su republikanci, uz striktne zdravstvene protikole, uspeli da sprovedu skromnije okupljanje tako što su u Šarlot poslali samo šest delegata iz svake države, prenosi Foks njuz.

Demokrate su, s druge strane, sve skupove održali virtuelno.

Oko hale gde se održava konvencija republikanaca sprovode se jake mere bezbednosti.

Konvencija se, međutim, ne završava u Šarlotu, jer je 336 delegata pozvano je u Belu kuću u četvrtak da uživo gledaju kako predsednik Tramp prima nominaciju svoje stranke.

Video: Šta se sve tačno desilo ispred Bele kuće dok su agenti odvodili Trampa na sigurno

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA