≫ 

Novinari tvrde da Rus nije vlasnik broda koji je izazvao katastrofu u Bejrutu: Kriv Kipranin?

U istrazi se navodi da Igor Grečuškin nije vlasnik „Rhosus“, već je bio posrednik i samo rentirao brod preko ofšor kompanije koja je bila registrovana na Maršalskim ostrvima

  • 1
MV Rhosus, brod, tovar, ekspozija Liban Foto: Tanjug/AP

Od tragedije koja je pogodila Bejrut prošlo je nešto manje od mesec dana, a tu nesreću i dalje obavija veo misterije. Iako se tvrdilo kako je vlasnik broda "Rhosus" koji je dopremio amonijum nitrat u luku Bejruta državljanin Rusije Igor Grečuškin, "Komersant" piše da je stvarni vlasnik zapravo Kipranin Haralambos Manoli.

To je pokazalo istraživanje novinara OCCRP, koji tvrdi da je prema dokumentima vlasnik Manoli.

- U istrazi se navodi da Igor Grečuškin nije vlasnik „Rhosus“, već je bio posrednik i samo rentirao brod preko ofšor kompanije koja je bila registrovana na Maršalskim ostrvima - piše „Komersant“.

On je posedovao brod preko kompanije koja je bila registrovana u Panami, a koja je dobila poštu u Bugarskoj. Sam Manoli negira da ima bilo kakve veze sa brodom, pokazuje istraživanje, prenosi Sputnjik.

Podsetimo, 4. avgusta je došlo do katastrofe u Bejrutu. Za sada se još uvek ne zna šta je izazvalo požar koji je zapalio gotovo 3.000 tona amonijum nitrata skladištenog u bejrutskoj luci. Mediji su javili da je teret pripadao biznismenu Igoru Grečuškinu iz Habarovska. Brod „Rosus“ koji je navodno njegov, zaplenjen je u Bejrutu pre nekoliko godina, a teret je bio konfiskovan.

Video: Sav užas eksplozije u Bejrutu: Luka je razorena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    25. avgust 2020 | 07:35

    Ma jako bitno kome brod pripada kada se dogodila tragedija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA