≫ 

Devojčice (6) nema skoro godinu dana: Igrala se sa bratom u parku, kad je mama došla, nije je bilo

Nadležni se nadaju da je devojčica i dalje živa i mole javnost da se priseti svega čudnog iz vremena kada je nestala

  • 0
Dulce Maria Alavez Foto: Facebook

Devojčicu iz Nju Džerzija, koja je nestala iz parka pre skoro godinu dana, najverovatnije je oteo predator koji je tražio priliku da zgrabi dete, piše u novom izveštaju.

Istražitelj kidnapovanja Dulče Marije Alavez (6) podelio je nove detalje u vezi sa slučajem, dok se približava godišnjica njenog nestanka.

- Ako tražite da otmete dete, onda idete tamo gde su deca. To je jedan od razloga zbog kog verujemo da je meta bila dete, ali ne mora da znači da je to bila Dulče - rekao je specijalni agent FBI-ja Danijel Garabrant, prenosi Njujork post.

Dulce Maria Alavez Poslednja fotografija devojčice pre nego što je nestala Foto: Bridgeton Police Department

Devojčica, koja je napunila šest godina u aprilu, nestala je 16. septembra 2019. godine iz parka u kojem se igrala sa mlađim bratom Manuelom (3).

Tamo ih je dovezla majka, Noema Alavez Perez, koja je ostala u autu dok su deca otrčala u igralište. Kada se pojavila nekoliko minuta kasnije, devojčice tamo nije bilo.

- U ovom slučaju, bio je dan, mama je na kratko bila odsutna, a Dulče i njen brat bili su dovoljno udaljeni. Otmičar je video da je to bila prilika za njega da otme Dulče i odvede je sa sobom, što je i uradio - dodao je agent.

On je dodao da postoji mogućnost da otmičar nije planirao da otme dete tog dana, ali je video šansu i iskoristio je.

Dulce Maria Alavez Foto: Bridgeton Police Department

- Njegova namera možda nije bila da otme dete. Možda je samo želeo da posmatra decu, jer to je ono što oni vole, a onda je video priliku i zgrabio je - istakao je agent Garabrant.

Nadležni se nadaju da je devojčica i dalje živa, iako je nema skoro godinu dana.

Motiv za kidnapovanje još uvek nije poznat, a agenti su isključili raspravu o starateljstvu i dodali da je njena porodica sarađivala u istrazi.

Garabrant kaže da neko mora da zna ko je oteo devojčicu, ali toga još nije svestan.

Zamolio je javnost da razmisli o ljudima za koje znaju da su promenili ponašanje ili navike u vreme kada je Dulče nestala.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA