Serijski ubica iskasapio pet žena: U polju našli tela u stanju raspadanja, među njima ima i dece

* Ubijene žene su starosti od 16 i 38 godina starosti * Policija u Južnoafričkoj Republici privela dvojicu osumnjičenih

  • 1
Južnoafrička Republika Foto: Printscreen/Youtube/ SABC News

Javnost u Južnoafričkoj Republici je u ovih dana u strahu. Naime, pronađeno je pet ubijenih žena, a neki smatraju da je reč o serijskom ubici.

Prema pisanju svetskih medija, reč je o ruralnoj sredini Mtvalume koja je poznata po uzgoju šećerne trske. Na farmama su otkrivena tela u stanju raspadanja, a ubijene žene su starosti od 16 do 38 godina.

- Spremali smo se za najgore. Kako je prolazio dan za danom, sve više smo sumnjali da će se vratiti živa - kaže rođak jedne od žrtava.

Južnoafrička republika je zemlja sa jednom od najvećih stopi kriminala. Čak je predsednik Siril Ramafosa priznao da je ovo država “najopasnije mesto na svetu za žene”.

Pošto je otkrivena četvrta žrtva, policija je počela da sumnja da je reč o serijskom ubici, tako da su pripadnici organa reda nastavili da pretražuju to područje. Pritisak na policiju je bio sve veći, iako je privela dvojicu osumnjičenih kada je otkriveno i telo pete žrtve, javlja BBC.

Kako navode mediji, meštani su bili besni što slučaj još nije rešen, a gnev javnosti dodatno su podgrejale glasine da se jedan od osumnjičenih ubio u ćeliji. Ministar policije general Beki Sele stigao je na lice mesta i pokušao da umiri građane, objasnivši da je osumnjičeni koji je izvršio suicid, priznao ubistvo žena.

Drugi osumnjičeni je pušten na slobodu zbog manjka dokaza, ali reči ministra nisu umirile lokalce, već ih je ovo saznanje dodatno uplašilo.

- Očigledno je da su žene ubijene drugde, a zatim bačene na farme. Da neko sam nosi telo, to je nemoguće, tako da bi ubica morao da ima auto kako bi preneo žrtve. Osumnjičeni o kome pričaju nije imao automobil, tako da se postavlja pitanje ko mu je pomogao da preveze tela? - pita se zabrinuti sugrađanin.

Žene u toj oblasti su prestrašene.

- Uplašena sam. Moram dobro da razmislim pre nego što izađem iz kuće, jer su velike šanse da se možda neću vratiti živa. Mogla bih da budem sledeća žrtva - priča jedna od žiteljki mesta Mtvalume.

Ova ruralna sredina nema svoju policiju, te umesto toga se oslanjaju na pripadnike organa reda u Hiberdenu, koji je udaljen 20 minuta vožnje automobilom.

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. avgust 2020 | 12:37

    Filmovi pretoceni u stvarne zivote i stvarni zivoti u filmove,to je tocak koji se neprestano okrece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA