≫ 

Ludilo zbog samoubistva ubice u SAD: Narod mislio da ga je policija likvidirala, pa krenuo u pljačku

* Za samoubistvo mladića narod okrivio policiju * Besni građani demolirali su izloge i krali sve što je moglo da se ukrade * Gradonačelnik Mineapolisa angažovao Nacionalnu gardu * Uveden policijski čas

  • 1
Mineapolis, SAD, pljačka, protest Foto: Tanjug/AP

Mineapolis se sinoć ponovo našao na udaru besnih građana, koji su nemilosrdno lomili i pljačkali izloge širom grada. Najveći grad u Minesoti još se nije "oporavio" od protesta koji su usledili zbog ubistva Džordža Flojda, a već je opet na udaru rulje koja je, verujući da je policija ubila jednog mladića opustošila radnje. Ispostaviće se da su za džabe lomili stakla...

Naime, nakon što su ugledali beživotno telo mladog Afroamerikanca ispred jednog tržnog centra, građani su krenuli da krše sve pred sobom uvereni da ga je ubila policija. Međutim, policija je sat vremena nakon pronalaska tela objavila snimak na kom se vidi da se mladić sam upucao i to neposredno pre nego što će ga uhapsiti kao osumnjičenog za ubistvo.

Iako su građani obavešteni o tome da policija nije odogovorna za njegovu smrt, protesti i opšta pljačka su nastavljeni. Kada je pala noć, situacija se potpuno izmakla kontroli.

Građani su lomili izloge i krali sve što se ukrasti moglo. Na kraju je gradonačelnik morao da angažuje Nacionalnu gardu i uvede politički čas.

- Ovo je tragičan incident. Ovom gradu je neophodan oporavak, a ne dalje uništavanje - rekao je gradonačelnik Džejkob Frej.

Inače, muškarac koji je sebi oduzeo život osumnjičen je da je neposredno pre toga upucao jednog čoveka nakon svađe kod garaže u centru grada. Očevici tvrde da nije bio u pitanju nasumični incident, već da su se ubica i žrtva poznavali od ranije.

Žena koja je bila u društvu žrtve je privedena na informativni razgovor.

Video: Policija sa sedam hitaca upucala Afroamerikanca i to pred decom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA