Hrvati umalo izgoreli na luksuznoj jahti kod Sardinije: Kapetan sprečio veću katastrofu

Kapetan i pet članova jahte "Lejdi MM" koja je izgorela blizu Sardinije su državljani Hrvatske

  • 2

U velikom požaru koji je zahvatio megajahtu "Lady MM" u moru nedaleko Sardinije umalo je stradalo šestoro hrvatskih državljana.

Jahta je u utorak potonula, a 17 članova posade i putnika je spaseno. Kako javljaju mediji, kapetan jahte je Hrvat, a još pet članova posade su hrvatske nacionalisti. 

Protivpožarni alarm na jahti se oglasio jutros oko 6 sati dok je jahta plovila od Kaprija prema Porto Červu. U trenutku izbijanja požara, nalazila se oko pedeset nautičkih milja od mesta Kapo Komino.

Lokalne službe odmah su pokrenule akciju spasavanja u kojoj su učestvovala dva patrolna broda i helikopter. Po njihovom dolasku na mesto havarije, na brodu su videli samo vatru i gust dim, ali na brodu nije bilo ljudi.

Ispostavilo se da su zahvaljujući prisebnosti posede napustili brod na motornom gumenjaku i da su živi i zdravi. Patrolni brodovi presreli su ih i odvezli na sigurno.

Italijanski mediji hvale prisebnost kapetana broda hrvatske nacionalnosti. On je na vreme shvatio što se događa i naredio zatvaranje tankova u kojima se nalazilo više od sedamdeset hiljada litara nafte. Time je izbegnuta još veća ekološka katastrofa, javljaju mediji.

Time se značajno umanjuje mogućnost za izlivanje goriva u more i ekološki akcident, a prvi izveštaji govore kako su tankovi dovoljno dobro zatvoreni i da nema curenja nafte.

Brod nestao u plemenu

"Lady MM" plovila je pod zastavom Kajmanskih ostrva. Bila je dugačka više od 47 metara, namenjena za prihvat deset putnika u pet kabina, među kojima su glavni apartman, jedna VIP kabina, jedna velika kabina i dve kabine za po dve osobe.

Jahta je imala i teretanu i džakuzi na palubi, a u salonu je posedovala i kamin.

Na žalost, sav taj luksuz u samo nekoliko trenutaka nestao je u plamenu.

Kako je Telegraf.rs ranije pisao, sa devet članova posade iz vode je izvučeno i osam državljana Kazahstana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Никола

    27. avgust 2020 | 16:20

    Све је постало пепео и дим...Заплаках!!!☺️

  • Rajko

    27. avgust 2020 | 14:51

    Da skupimo pare za novu jahtu.jadni ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA