Putin spremio pomoć Lukašenku: Šalje u Belorusiju posebnu policijsku jedinicu ukoliko bude potrebno

Putin je naveo da ga je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko pitao da "napravi odeđenu policijsku rezervu", te da je to i učinio

  • 53
Lukasenko, Putin, Belorusija, Nato Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je formirao posebnu policijsku jedinicu spremnu da interveniše u Belorusiji ukoliko bude potrebno, međutim do te tačke se nije stiglo.

Govoreći na ruskoj džavnoj televiziji, Putin je naveo da ga je lider Belorusije Aleksandar Lukašenko pitao da "napravi odeđenu policijsku rezervu", te da je to i učinio.

- Takođe smo se saglasili da to neće biti korišćeno sve dok situacija ne izmakne kontroli - naveo je Putin za Rasiju 1TV.

Sporni reizbor Lukašenka na predsedničkim izborima pokrenuo je 9. avgusta velike proteste u zemlji.

Putin je rekao da Rusija ima obavezu da pomogne Belorusiji i njenoj bezbednosti u okviru bliskog saveza dveju zemalja i naglasio je duboke kulturne, etničke i jezičke veze dve zemlje.

On je dodao da ove snage neće ući u Belorusiju ako "ekstremistički elementi koji koriste političke slogane kao pokriće da pređu određenu granicu i ne započnu oružane pljačke, paleći automobile, kuće...".

Da podsetimo, EU i SAD su odbacile rezultate izbora, a Evropska unija priprema sankcije protiv zvaničnika koji se optužuju da su učestvovali u nameštanju rezultata.

Video: Belorusija, zemlja čuda: Nema siromašnih ali nema ni demokratije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    27. avgust 2020 | 18:30

    Gle komsija izdajnika sto mrze ove sta srbe vole ziveo Lukasenko i Putin a vi Trifunovicevi puleni samo pljujte jer ko pljuje i laje taj se plasi toga zato i radi!!!!Zivela Rusija i Belorusija!!!!

  • Oppo

    27. avgust 2020 | 17:50

    Ne daj se Brko!

  • Febo

    27. avgust 2020 | 17:57

    Ne daj se bratuska,udri zmije u glavu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA