≫ 

Haos u migrantskom naselju u Švedskoj: Zapaljen Kuran, uhapšeno više od 15 ljudi

Više od 300 ljudi, koji su se okupili u znak protesta, palilo je vatre i gađalo policiju i spasilačke službe raznim predmetima, prenosi AP.

  • 4

Više od 15 ljudi je uhapšeno, a nekoliko policajaca je lakše povređeno, kada su u švedskom gradu Malmeu izbili neredi nakon što su krajnje desni aktivisti zapalili Kuran, saopštila je danas policija.

Više od 300 ljudi, koji su se okupili u znak protesta, palilo je vatre i gađalo policiju i spasilačke službe raznim predmetima, prenosi AP.

Nasilje je izbilo nakon što su aktivisti krajnje desne organizacije Radikalni kurs juče popodne zapalili muslimansku svetu knjigu u kvartu naseljenom uglavnom migrantima, a snimak paljenja postavili na internet.

Kasnije su tri osobe uhapšenepod sumnom za podstcanje na nasilje protiv etničkih grupa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    29. avgust 2020 | 13:33

    Protiv sam paljenja bilo kakvih knjiga, naročito religioznih, ali ako im se ne svidja neka se vrate odakle su došli a ne da nameću svoje izopačene vrednosti u zemljama gde su došli. Vratite se kući i tamo živite po vašim bolesnim pravilima.

  • hogar

    29. avgust 2020 | 13:20

    sad je Svedska videla ko su dzihadisti.... sve bi dala da ih izbaci iz zemlje ali nece biti lako... migranti su zlo i tek se sprema zlo samo. ih vi primajte tako smo. i. mi siptare primili toboz ugrozeni u Albaniju a sada hoce da nam otmu zemlju... ucite na nasim dogadjajima isterajte ih sada inace vodice rat sa njima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA