≫ 

Mamili devojčice preko društvenih mreža, najmlađa ima 13 godina: Policija uhapsila 11 pedofila

Na meti pedofila bila su 140 tinejdžera između 13 i 19 godina, a 23 od njih su žrtve seksualnog zlostavljanja

  • 2

Australijska policija uhapsila je 11 muškaraca širom Perta i razbila krug pedofila koji su mamili tinejdžere na društvenim mrežama, nakon što je otkriveno da je 23 mladih doživelo seksualno zlostavljanje.

Osumnjičeni predatori, koji imaju od 18 do 41 godine, navodno su uz pomoć Fejsbuka i Instagrama mamili 140 tinejdžera širom Perta, od kojih neki imaju 13 godina, piše Dejli mejl.

Operacija je počela u aprilu, a do hapšenja je došlo u subotu, što je rezultiralo podnošenjem 79 optužbi za seksualni prestup.

Prema pisanju medija, najmanje četvorica optuženih ranije su bila osuđena zbog seksualnih prestupa nad decom.

Tokom operacije otkriveno je da su na meti pedofila bila 140 tinejdžera između 13 i 19 godina, a 23 od njih su žrtve seksualnog zlostavljanja.

Detektivi su rekli da su predatori navodno kontaktirali tinejdžere putem društvenih mreža kako bi "na kraju stupili u seksualni kontakt s njima".

Oni su upozorili roditelje i decu da budu oprezni na društvenim mrežama.

- Kao što u svoj dom nećete pustiti stranca koji stalno lupa na vratima, tako ne smete da dozvolite pristup vašem onlajn profilu ljudima koje ne poznajete - poručili su detektivi.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA