≫ 

Ćerke "ubio iz časti", jedna se zabavljala sa momkom koji nije musliman: Uhapšen posle 12 godina

Otac poreklom iz Egipta bio je jedan od najtraženijih begunaca na listi FBI-ja, a porodica veruje da se radi o "ubistvu iz časti"

  • 2
Yaser Abdel Said begunac FBI Foto: Tanjug/AP

Otac iz Teksasa, jedan od najtraženijih begunaca na listi američkog FBI-ja, uhapšen je nakon više od 12 godina skrivanja, objavili su mediji.

Jaser Abdel Said (63) uhapšen je u sredu u malom gradu Džastin, saopštili su zvaničnici.

Vozač taksija rođen u Egiptu na listu najtraženijih begunaca FBI-ja stavljen je u decembru 2014. godine zbog ubistva svoje dve ćerke - 18-godišnje Amine i 17-godišnje Sare, 2008. godine.

Said je na Novu godinu 2008. ćerke poveo na vožnju taksijem, prenosi Njujork post.

Nekoliko sati kasnije njihova tela sa ranama od metaka pronađena su u napuštenom taksiju. Pre nego što je umrla, Sara je uspela da uputi kratak poziv u pomoć.

- Upomoć, ja umirem! O moj Bože, zaustavite ovo - uspela je da izusti mlađa sestra.

Međutim, dok je policija locirala taksi i stigla, dve sestre su bile mrtve, a Said je nestao sa pištoljem i ušteđevinom.

Rođaci su u to vreme rekli policiji da je Jaser Sari zapretio "telesnom povredom" zbog izlaska sa mladićem koji nije musliman.

Njihova majka Patrisija pobegla je sa ćerkama nedelju dana pre ubistava jer se "plašila za svoj život", saopštila je policija.

Jedna od rođaka rekla je da je u pitanju "ubistvo iz časti", koje se često izvršava od strane rođaka koji veruje da je žena postupala u suprotnosti sa konzervativnim muslimanskim vrednostima, da se zaljubila ili udala za nekog ko nije njene vere.

Šef policije u Ervingu Džef Spivej pohvalio je nadležne što je pravda dostignuta posle više od decenije.

- Čak i nakon 12 godina frustracija i ćorsokaka, potraga za njihovim ubicom nikada nije prestala. Hapšenje njihovog oca, Jasera Saida, približava nas obezbeđivanju pravde u njihovo ime - rekao je šef policije.

Video: Policajka ubila muškarca posle svađe oko maske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    31. avgust 2020 | 14:37

    Nije postupila po konzervativnim muslimanskim vrednostima I onda je procitao u KURANU da je treba ubiti ili sta?Kakav bolesnik???

  • Boža zemunac

    31. avgust 2020 | 16:22

    Što dalje od ove nakaradne vere.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA