≫ 

"Bejbi šauer" je koštao života: Trudnica umrla od korone, zarazila se na proslavi darivanja deteta

Tri dana nakon "bejbi šauera" trudnica je završila u bolnici i ubrzo preminula od korona virusa

  • 5
Beba, bolnica, koronavirus Bebu su lekari uspeli da spase, ali Kamila je preminula sedam dana nakon porođaja / Ilustracija Foto: Tanjug/AP

Kamila Graciano (31), koja je bila u osmom mesecu trudnoće, preminula je od korona virusa nedugo nakon što je carskim rezom na svet donela devojčicu. Kamila je prebačena u bolnicu samo tri dana nakon što je došla u kontakt s virusom i to na proslavi darivanja deteta.

Kako javljaju brazilski mediji, Kamila je bila učiteljica koja je veoma pazila na sebe tokom trudnoće. Otkako je počela epidemija izbegavala je da se viđa sa ljudima kako se slučajno ne bi zarazila koronom. Međutim, njeni prijatelji su odlučili da joj organizuju zabavu iznaneđenja i prirede joj "bejbi šauer" ne znajući da među njima ima nekog ko je oboleo od smrtonosnog virusa.

- Ubrzo nakon toga zaraženoj osobi postalo je jako loše i javila je ostalima koji su bili tamo. Nažalost moja sestra je zakačila virus - rekao je Danijel Ambrosio, Kamilin brat.

Zbog visokog broja zaraženih, njena porodica je imala velikih problema da pronađe slobodan krevet u gradskoj bolnici za Kamilu, s obzirom na to da je u tom trenutku u Brazilu već registrovano više od 3,8 miliona slučajeva.

Nakon što su je konačno smestili u bolnicu, lekari su zbog njenog teškog opšteg stanja doneli odluku da je porode. Podvrgnuta je hitnom carskom rezu.

Iako je nakon operacije pokazivala znakove oporavka, nedelju dana nakon carskog reza došlo je do pogoršanja stanja i Kamila je preminula. Njena ćerkica, srećom, nije obolela i s obzirom na to da je prevremeno rođena, odlično napreduje, prenosi Insider.

- Hvala Bogu da moja sestričina pokazuje da je borac. U inkubatoru je, ali samostalno diše i ne treba joj kiseonik - rekao je Ambrosio.

Video: Nadljudska borba za život bebe u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    31. avgust 2020 | 16:01

    Cekaj, zvanicna "struka" kaze da inkubacija traje 14 dana, a ova zena zaglavila u bolnicu posle samo 3 dana? Bilo bi lepo kada bi stvarno utvrdjivali uzrok necije smrti. Ovak oza sve stave Korona. Mogu i lose da urade operaciju i napisu korona :(

  • Lea

    31. avgust 2020 | 18:07

    Boze sacuvaj, ali avaj slavlja po svaku cenu. Covece, ne oduatajete. Gledam seljake nase po selim. Ti prvi rodjendani, 18-ti, pa udri rodjenja...hopaaaaa...pevaljke

  • Ana

    31. avgust 2020 | 18:51

    Bitno da se ti razumes u teorije zavere, ali ne razumes sta znaci DO 14 dana. To se zove funkcionalna nepismenost. Znas slova, ali ne razumes sta si procitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA