≫ 

Ulične bande u Čikagu napravile pakt: Ubiće svakog policajca ko uperi pištolj u osumnjičenog

Navodni pakt uličnih bandi došao je usled porasta nasilja u gradu, a samo proteklog vikenda upucano je 55 ljudi, od kojih 10 fatalno

  • 2
Protest SAD, Čikago, SAD Foto: Tanjug/AP

FBI je izdao upozorenje policiji u Čikagu, rekavši je da je skoro tri desetine uličnih bandi postiglo dogovor da pucaju u svakog policajca kog vide da vadi pištolj u javnosti, navodi se u izveštaju lokalne vesti.

Zvaničnici FBI-ja u Čikagu nedavno su izdali "izveštaj o situaciji" čikaškim organima reda, ukazujući na mogući pakt više grupa da pucaju na službenike policije na ulici, prenosi Raša.

- Članovi ovih frakcija bandi aktivno tragaju za policijskim službenicima i snimaju ih dok vrše svoje službene dužnosti. Svrha toga je da se uhvati policajac kako izvlači oružje prema bilo kom subjektu, a onda se puca u njega kako bi se privukla pažnja nacionalnih medija - upozorio je FBI.

Ovaj pakt sklopile su dobro poznate grupe kao što su "Latinski kraljevi" i "Vajs gospodari", ali i muslimansku frakciju "El Rukn". Sve one pripadaju već postojećem savezništvu bandi, Narodnoj naciji.

Prema nekim podacima, godišnje se upuca 51 policajac, što je četiri puta više nego ikad u istoriji Čikaga.

Iz policije Čikaga kažu da su svesni pretnji koje dolaze od uličnih bandi i da sve uzimaju za ozbiljno.

Navodni pakt uličnih bandi došao je usled porasta nasilja u gradu, a samo proteklog vikenda upucano je 55 ljudi, od kojih 10 fatalno.

Porast pucnjava došao je i nakon talasa demonstracija širom zemlje zbog policijske brutalnosti, ubistva Džordža Flojda i ranjavanja Džejkoba Blejka.

Video: Policija sa sedam hitaca upucala Afroamerikanca i to pred decom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ČUKAM

    1. septembar 2020 | 15:44

    Da li su potomci onih naših od 45. potpisali taj spotazum?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA