EU upozorava Orbana jer drži otvorene granice samo za Mađare

Portparol Evropske komisije Kristijan Vigand rekao je novinarima da ne može biti diskriminacije među građanima EU

  • 7
ORBAN POSETA VUCIC

Viktor Orban, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Evropska unija je upozorila Mađarsku da ne može da zatvori svoje granice za sve strance i da dozvoli povratak samo sopstvenim građanima, nakon što je mađarska vlada danas uvela nove mere kao odgovor na, kako je rekla, drugi talas infekcija korona virusa u Evropi.

Mađari koji se vraćaju iz inostranstva sada će morati u karantin na dve nedelje, osim ako dva puta ne budu negativni na testu na korona virus, preneo je AP.

Gergeli Gulias, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana izjavio je da stranci ne mogu da uđu u zemlju osim u opravdanim slučajevima.

On nije detaljno objasnio koji su to slučajevi.

Portparol Evropske komisije Kristijan Vigand rekao je novinarima da ne može biti diskriminacije među građanima EU kada su u pitanju ograničenja putovanja.

- Postoje jasna pravila o slobodnom kretanju u Evropskoj uniji i svaka država članica treba da ih se pridržava - istakao je on.

U Mađarskoj je, za razliku od zemalja poput Španije i Francuske, registrovano samo 616 smrtnih slučajeva od korona virusa.

Video: Mađarska zatvorila granice za strance

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA