Policajci izrešetali Afroamerikanca sa 20 metaka u leđa: Nova pucnjava u SAD

Policija tvrdi da je u odbačenoj odeći bio i poluautomatski pištolj

  • 20

U Los Anđelesu dogodio se novi međurasni incident, pošto su policajci ubili Afroamerikanca Dižona Kizija (29), pogodivši ga sa dvadesetak metaka u leđa, jer je kao biciklista napravio saobraćajni prekršaj i pokušao da pobegne.

Ubistvo je izazvalo nove proteste građana ogorčenih zbog smrtonosnog nasilja policije širom zemlje nad stanovništvom crne puti, javlja Rojters.

Kizi je vozio bicikl u ponedeljak posle podne u predgrađu Los Anđelesa Vestmont, gde su dvojica zamenika šerifa pokušali da ga zaustave.

On je ostavio bicikl i pokušao da pobegne, udarivši, kako je saopštila policija, jednog policajca i odbacivši hrpu odeće koju je nosio.

Policija tvrdi da je u odbačenoj odeći bio i poluautomatski pištolj, i da su policajci tada otvorili vatru na Kiza.

Advokat Kizijev porodice Bendžamin Kramp, aktivista za zaštitu ljudskih prava, poznat po zastupanju Afroamerikanaca žrtava policijskog nasilja širom SAD, rekao je da je Kizi odbacio uz odeću i oružje, i da ga nije podigao, a da su policajci ispalili u njega više od 20 metaka i ostavili ga na ulici satima.

Video: Policija sa sedam hitaca upucala Afroamerikanca i to pred decom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    1. septembar 2020 | 23:39

    Zanimljivo je to da se sva ubistva desavaju u drzavama gde su guverneri demokrate. Ovo sve vise lici na smisljena ubistva kako bi se narod pred izbore pobunio protiv Trampa. Dok ce policajci koji ovo odradjuju nestati u zatvorskom sistemu, ako uopste do njega i stignu. Sto dalje od javnosti nastavice normalno svoje zivote.

  • DARKO 100%

    1. septembar 2020 | 23:08

    Nemam krila da poletim na livade da ti sletim selo maleno, cvece sareno. Amerika, Amerika zemlja velika ali metar moga sela Amerika cela

  • baba smilja iz darosave

    2. septembar 2020 | 02:37

    kada te policija zustavi moras da saradjujes slusas i izvrsavas njihova naredjenja i sigurno te nece povrediti.u suprotnom ni Bog ti nemoze pomoci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA