≫ 

Silvio Berluskoni pozitivan na korona virus

Bivši italijanski premijer ima 83 godine

  • 7
Silvio Berluskoni Silvio Berluskoni / Foto: Guliver/Marco Luzzani/Getty Images

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni zaražen je korona virusom, javlja AFP.

Berluskoniju, koji ima 83 godine, je test na kovid-19 pokazao pozitivan nalaz.

On se trenutno nalazi u izolaciji i nastavlja da radi od kuće nedaleko od Milana, saopšteno je iz njegove kancelarije. Navodi se da će Berluskoni nastaviti da doprinosi izbornoj kampanji kandidatima stranke "Forza Italija" na lokalnim izborima, koji će se održati ovog meseca.

Berluskoni je bio premijer u čak četiri italijanske vlade. U fotelji šefa vlade proveo je punih devet godina.

Družio se sa Brijatoreom

Podsetimo, pošto je milioner Flavio Brijatore, hospitalizovan zbog zaraze korona viirusom, mnogi koji su ga sreli proteklih dana požurili su da se testiraju. Između ostalih i lider stranke "Forca Italija", Berluskoni. Kako su već izvestili mediji, Brijatoreova diskoteka na Sardiniji je bila jedno od žarišta virusa, pa je bila zatvorena. Više od 60 zaposlenih testirano je pozitivno na Covid19.

U avgustu je Sardinija postala jedno od mesta sa najvišim brojem zaraženih od korona virusa, prenatrpane plaže, gužva u restoranima i diskotekama, doprineli su širenju zaraze, a mnogi su godišnji odmor završili u bolnicama širom Italije, nakon povratka kući sa odmora.

Kako je krajem avgusta saopšteno iz Berluskonijeve stranke, on se, pošto se podvrgnuo dvostrukom testiranju "oseća odlično, vratio se kući i preuzeo je sve svoje političke obaveze".

Berluskoni i Brijatore su se sreli 12. avgusta na Sardiniji, u Berluskonijevoj vili, a nakon susreta objavljena je i fotografija na društvenim mrežama.

Berluskoni se na početku pandemije korona virusa, preselio kod ćerke u Nicu u Francuskoj i tamo ostao sve dok je u Italiji bio na snazi karantin zbog pandemije koronavirusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA