Zločin koji je uzdrmao Slovačku: Biznismen nije kriv za ubistvo novinara Kucijaka i njegove verenice

Ubistvo novinara i njegove verenice pre dve godine dovele je do masovnih protesta i ostavke premijera i nekoliko ministara

  • 0
Marian Kocner Jan Kuciak Slovakia Foto: Tanjug/AP

Slovački sud presudio je danas da uticajni biznismen Marjan Kočner nije kriv u slučaju ubistva novinara Jana Kucijaka, saopštio je predsedavajući sudija.

Sud je drugog optuženog proglasio krivim za učešće u ubistvu, ali je ustanovio da nema dokaza da je Kočner naručio ubistvo, prenosi Rojters.

Trećeoptuženi je proglašen krivim i osuđen na 25 godina zatvora zbog svoje uloge u ubistvima.

Kucijak je 21. februara 2018. godine upucan u grudi, a njegova verenica Martina Kušnirova u glavu u njihovom domu u gradu Veljka Mača, istočno od Bratislave.

Državno tužilaštvo zatražilo je 25 godina zatvora za trojicu optuženih, od kojih je jedan biznismen optužen za naručivanje ubistava i dvojica njegovih saučesnika.

Sva trojica izjavila su da nisu kriva za ubistvo novinara i njegove verenice.

Ubistvo Kucijaka i njegove verenice dovelo je do masovnih protesta u Slovačkoj, nakon čega su ostavke podneli premijer, nekoliko ministara, šef policije i direktor antikorupcijskog odeljenja Nacionalne agencije za kriminal.

U vreme kada je ubijen, Kucijak je istraživao veze italijanske mafije sa osobama iz slovačke vlade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA