Berluskonijevo stanje sve ozbiljnije: Otkriveno je da ima upalu oba plućna krila

Čim je objavljeno da je Flavio Brijatore pozitivan na korona virus, Berluskoni se preventivno testirao

  • 2
Silvio Berlusconi , Silvio Berluskoni Foto: Tanjug/AP

Silvio Berluskoni, lider i vlasnik stranke “Forza Italija”, bivsi italijanski premijer, noćas je primljen u milansku bolnicu “San Rafaele” jer se njegovo stanje pogoršalo pošto je otkriveno da je zaražen korona virusom.

Njego lični lekar Alberto Zangriljo kazao je da mu stanje lošije, odnosno da mu je dijagnostifikovana “upala oba plućna krila”.

Kako javlja list “Il Fato Ktidijano”, Berluskoni je dosao u bolnicu automobilom i navodno je hodao bez problema.

Kako se navodi, zaražena je i njegova devojka Marta Fašina, koja je ostala kod kuće u dvonedeljnom karantinu, a pozitivna je i ćerka Barbara i sin Luiđi. Berluskoni je u razgovoru za televiziju, pre nego što je hospitalizovan, izjavio da ne treba kriviti nikoga “jer svako može biti zaražen”.

U narednim danima bili su planirani predizborni skupovima na kojima je trebalo da učestvuje i Berluskoni, ali je to sada sve otkazano.

Berluskoni se zahvalio na brojnim porukama podrške i želja za brz oporavak koje su mu uputili između ostalih predsednik Italije Serđo Matarela, premijer Đuzepe Konte, ministar inostranih poslova Luiđi Di Majo i mnogi drugi.

- Vaše poruke su me dirnule i dale mi volju da sa još više snage idem napred - izjavio je Berluskoni, koji će krajem septembra napuniti 84 godine.

Silvio Berluskoni je na vrhuncu pandemije COVID-19 bio u svojoj kući u Nici, a zatim je deo godišnjeg odmora proveo na Sardinji, koja je u tom trenutku postala žarište korona virusa.

Druženje sa Brijatoreom

Podsećanja radi, pošto je milioner Flavio Brijatore, hospitalizovan zbog zaraze korona viirusom, mnogi koji su ga sreli proteklih dana požurili su da se testiraju. Između ostalih i lider stranke "Forca Italija", Berluskoni.

Kako su tada izvestili mediji, Brijatoreova diskoteka na Sardiniji je bila jedno od žarišta virusa, pa je bila zatvorena.

Više od 60 zaposlenih testirano je pozitivno na COVID-19.

Karijera puna skandala

Kako javljaju strani mediji, njegovu karijeru oboležili su brojni seks skandali kao i optužbe za korupciju. Osuđen je 2013. godine za poresku prevaru te je zbog toga izbačen iz italijanskog Senata. Međutim, posle toga ukinuta mu je zabrana da se bavi javnim poslovima.

Video: Užasni snimci iz urgentnog centra: Zujanje respiratora i ljudi koji se bore za život

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA