"Oči i uši predsednika SAD": Svi u Srbiji pričaju o Ivanki Tramp. Zašto je ona toliko važna?

Ćerka predsednika SAD prisustvovala je sastanku Vučića i Hotija u Vašingtonu

  • 4
Ivanka Tramp, Ivanka Trump Foto: Tanjug/AP

Ćerka predsednika Donalda Trampa, Ivanka Tramp, privukla je veliku pažnju javnosti u našoj zemlji, pošto je prisustvovala sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera samoproklamovanog Kosova Avdulaha Hotija u Vašingtonu.

Kako prenose mediji, ona je stigla na sastanak u jednom trenutku i nije se kratko zadržala. Predsednik Vučić je se posle sastanka osvrnuo i na prisustvo Ivanke Tramp.

- Ivanka je govorila o dve važne ekonomske teme. Govorila je o preduzetništvu i ženskom preduzetništvu - otkrio je Vučić posle runde pregovora.

Vučić je nije odbacio mogućnost da Ivanka Tramp poseti Srbiju.

- Važna je Ivanka, ona je govorila o važnim temama, o razvoju preduzetništva na Balkanu i posebno o podršci ženama u Beogradu i Prištini. Ne bih isključio mogućnost da poseti Srbiju u narednom periodu, što bi bilo veoma važno - rekao je tada Vučić.

Značaj Ivanke Tramp

Ćerka američkog predsednika ima jako bitnu ulogu u vlasti SAD i navodno ima pristup poverljivim podacima, a tamošnji mediji je nazivaju "Trampovim očima i ušima".

Kako navode “Novosti”, maltene da nije bilo Trampove posete stranoj zemlji a da u delegaciji nije bilo njegove ćerke.

Primera radi, bila je sa Trampom u poseti Saudijskoj Arabiji, što je bilo prvo Trampovo inostrano putovanje pošto je postao predsednik SAD. Takođe, bila je na sastancima američkog predsednika sa tadašnjim premijerom Japana Šinzeom Abeom kao i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Ivanka je u braku sa Trampovim savetnikom Džaredom Kušnerom, koji prema oceni nekih analitičara predstavlja “desnu ruku” šefa Bele kuće a navodno je i tvorac mnogih spoljnopolitičkih poteza Trampa.

Prema pisanju medija, Ivanka se naročito bavi pružanjem podrške ženskom preduzetništvu.

Video: Ivanka ti li si: Predsednikova ćerka usisava, sve pršti od čistoće!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA