Šest meseci lutali morem: Skoro 300 izbeglica nađeno na plaži u Indoneziji

Lokalni pecaroši uočili su izbeglice na velikom drvenom čamcu pre nego što se plovilo približilo plaži Udžung Blang, navela je policija

  • 3
Rohindža muslimani Indonezija Foto: Tanjug/AP

Skoro 300 Rohindža muslimana nađeno je na jednoj plaži u Indoneziji nakon što su šest meseci proveli na moru, preneli su lokalni zvaničnici.

Lokalni pecaroši uočili su izbeglice na velikom drvenom čamcu pre nego što se plovilo približilo plaži Udžung Blang, navela je policija.

Grupa izbeglica, u kojoj je i 181 žena i 14 dece, nalazila se na moru šest meseci, a kako je rekao šef Crvenog krsta Dćunaidi Jahja, oni su sada privremeno razmešteni.

Da podsetimo, jedan takav čamac nađen je u junu, a u njemo se nalazilo 94 izbeglica.

Stotine hiljada Rohindža muslimana napustilo je većinski budistički Mjanmar. Mnogi od njih danas žive u izbegličkim kampovima u Bangladešu, ali neki brodovima putuju na jugoistok Azije.

Video: Napušten brod pun leševa: Japanske vlasti na tragu misterije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    7. septembar 2020 | 11:29

    Greote i tuge...6mj.prosto nevjerovatno. Na obicnom.čamcu, gdje im je bila smjestena hrana i voda...za ovoliko ljudi..njihovu patnju iz nase perspektive ne mogu ni zamisliti...

  • Toni

    7. septembar 2020 | 17:20

    Evo nemackih buducih zetova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA