U Francuskoj uhapšen muškarac za kog se sumnja da je kasapio konje

Prethodnih šest meseci policija je tragala za osobom odnosno osobama koje su ubijale konje i magarce širom zemlje

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Na istoku Francuske uhapšen je i odveden u pritvor muškarac, u okviru istrage o nizu nedavnih napada na konje širom zemlje, javila je danas francuska BFM TV.

Policija je saopštila ranije danas da su dve osobe osumnjičene za ubijanje i sakaćenje konja širom Francuske izbegle poteru, nakon što je vlasnik konja u blizini Dižona digao uzbunu i da im se izgubio trag, preneo je Rojters.

Podsetimo, prethodnih šest meseci policija je tragala za osobom odnosno osobama koje su ubijale konje i magarce širom zemlje. Prethodnih nedelja se drastično povećao broj prijava meštana koji su tvrdili da su im nepoznati ljudi upadali na imanja i kasapili konje. Ukoliko nije bilo konja na farmi, iživljavali su se nad magarcima.

Krajem avgusta, na području Kluni, kobila je preklana, pronađena je sa nožem zarivenim u srce. Iskopano joj je oko, odsečene genitalije i uvo. Nekoliko nedelja ranije, tri leša konja su pronađena u regionu Puj de Dom, a svim konjima je odsečeno uvo. Policija je i prošle godine imala prijava za ubistva konja. Policija je sumnjala da je u pitanju delovanje neke sekte.

Video: Krdo konja galopira pored Zapadne Morave

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA