≫ 

Jeziv snimak devojčice koja pluta u grčkom moru obišao svet: Otkriveno da li su kažnjeni roditelji

* Devojčicu jake struje i vetar odneli na pučinu * Dete spasao kapetan trajekta * Grčko tužilaštvo obavešteno o celom slučaju

  • 3

Snimak četvorogodišnje devojčice koja na dušeku u obliku jednoroga pluta na oko 500 metara od obala Grčke obišao je svet. Devojčicu su na pučinu odneli jak vetar i struje, a spasena je zahvaljujući stručnosti i prisebnosti kapetana jednog trajekta, koji je uspeo da priđe dušeku i dete bezbedno izvuče iz vode.

Devojčica je, prema rečima kapetana, bila sleđena od straha, a javnost širom sveta pljuvala je roditelje koji su dozvolili da se tako nešto dogodi.

- Pa gde su tom detetu roditelji? Kako je ovo moglo da se dogodi? - nizala su se pitanja u komentarima ispod snimka koji je za jedan dan zabeležio na desetine miliona pregleda.

- Kako je moguće da su ostavili dete na dušeku i sami se kupali? - nastavili su sa napadima.

Naravno, sve je interesovalo samo jedno - da li će roditelji biti kažnjeni.

Tužilaštvo je, pišu mediji, obavešteno o čitavom slučaju, ali i dalje nije pokrenut nikakav postupak kojim bi se utvrdilo da li ima elemenata krivičnog dela.

- Mi smo po službenoj dužnosti obavestili tužilaštvo o incidentu i koliko smo upoznati, do danas nije pokrenut nikakav postupak, a da li će, to ćete morati da pitate tužilaštvo - saopštili su iz grčke obalske straže.

Iz tužilaštva nisu imali komentar na pitanja novinara.

Roditelji nisu napuštali dete?

Podsetimo, dan nakon tragičnog događaja otkriveno je da se devojčica u trenutku incidenta, igrala sa ocem u vodi. Ona je bila na dušeku dok je on stajao kraj nje. Međutim, vetar je naglo promenio pravac, a struja je odvukla devojčicu iz tatinih ruku. Iako su i on i ostali kupači pokušali da stignu dušek, nisu uspeli, tako je struja odnela dete daleko od obale...

Ubrzo su obaveštene spasilačke službe i brodovi koji su bili u blizini. Srećom, dete su ugledali putnici jednog trajekta i odmah obavestili kapetana koji je već bio upozoren preko radio veze.

- Prilazili smo luci Antirio kada je preko radija stigao poziv u pomoć. Javili su nam da je struja odnela dete na pučinu. Nisam ni znao da je u pitanju tako malo dete - rekao je Grigoris Karnezis, kapetan trajekta koji je izvukao devojčicu iz vode.

Zahvaljujući njegovoj stručnosti i prisebnosti, dete je vraćeno u naručje roditelja.

Video: Policajac spasao devojčicu koja se zamalo udavila u bazenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V8

    8. septembar 2020 | 15:41

    Pa ja bih plivao za mojim detetom, ljudi nemogu da verujem šta čitam,nosi ga struja, pa ne ide 200 na sat...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA