Napadaju je jer ne nosi masku, a ne znaju užasnu istinu: Kad joj nešto prekrije lice, seti se horora

Boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, koji se javlja svaki put kada joj nešto prekrije lice

  • 0
Devojka, zlostavljanje, silovanje, maltretiranje Foto-ilustracija: Shutterstock

Žrtva silovanja iz Velike Britanije, koja se svaki put seti horora koji je preživela kada su joj usta i nos prekriveni nečim, pozvala je na veću svest javnosti kada su u pitanju osobe koje su oslobođene nošenja maski.

Georgina Falov (29) pre nekoliko godina napadnuta je i silovana dok se vraćala kući, prenosi Sky news.

Nakon seksualnog napada obolela je od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP), koji se javlja svaki put kada joj nešto prekrije usta i nos - jer je tako bila napadnuta.

- Patim od PTSP jer me je neko silovao i odvukao sa ulice dok mi je prekrivao usta rukama. Priroda ovog sindroma znači da ste tamo ponovo. Ukoliko mi nešto prekriva usta - to je njegova ruka i to je uvek horor za mene - rekla je ona za Sky news.

Georgina se priseti užasa svaki put kada joj je lice prekriveno, što je nekoliko puta bilo toliko snažno da su morali da joj daju lekove za smirenje.

Zbog svog stanja izuzeta je od nošenja maski, ali je i dalje na meti napada javnosti jer ne nosi masku u javnom prevozu ili u prodavnici.

- Ne nosim masku jer sam napadnuta. Ona je još jedna stvar koja me podseća na dan kad mi se dogodio užas - rekla je devojka.

Falov želi da vlada izdaje značke ljudima koji su izuzeti od nošenja maski, sličnim onima za trudnice ili ljudima manje sposobnim da stoje u londonskom podzemlju.

Deca ispod 11 godina ili ljudi sa poteškoćama u disanju su oslobođenji od nošenja maski.

Oslobođeni su i oni koji ne mogu da nose maske Zbog fizičke ili mentalne bolesti, oštećenja ili invaliditeta, uključujući ljude kojima bi njihovo nošenje izazvalo ozbiljan problem.

Video: Brutalno silovao ženu, oprao ruke i pobegao: Žrtvu ostavio da leži u lokvi krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA