Najtraženiji bivši američki agent Edvard Snouden odlučio da li ostaje u Rusiji

Snouden je 2013. godine postao poznat svetskoj javnosti kada je objavio metode elektronskog nadzora, koje je koristila američka obaveštajna služba

  • 3
Edward Snowden, Edvard Snouden Edvard Snouden, Foto: Tanjug/AP

Bivši agent američke Nacionalne bezbednosne agencije i uzbunjivač Edvard Snouden aplicirao je za produženje boravka u Rusiji za još tri godine, objavio je danas njegov advokat Anatolij Kučerena.

On je rekao da je boravišna dozvola Snoudenu istekla 30. aprila, ali je automatski produžena do 15. juna zbog karantina uvedenog zbog pandemije korona virusa, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

Prema rečima advokata, Snouden je tokom karantina ostao u samoizolaciji, a dokumenta za produžetak boravka predao je čim je ona okončana, izrazivši nadu da će biti pozitivno rešena.

Snouden je 2013. godine postao poznat svetskoj javnosti kada je objavio metode elektronskog nadzora koje je koristila američka obaveštajna služba, uključujući ilegalno snimanje stranih lidera.

On je pobegao iz SAD kako bi izbegao presudu i poslao je zahteve za azil u nekoliko zemalja, a 1. avgusta 2014. godine dobio je boravišnu dozvolu u Rusiji koja se stalno produžava na tri godine.

Snouden se u SAD tereti po dve tačke da je prekršio Zakon o špijunaži za šta bi mogao da dobije do 10 godina zatvora za svaku tačku.

Video: Putin: Pssst, nemoj nikome da kažeš mešam se u sledeće američke izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    8. septembar 2020 | 21:59

    SNOUDEN JE HEROJ KOJI JE SVETU REKAO ISTINU O AMERICKOM REZIMU KOJI POD PRICOM O DENOKRATIJI UBIJA MILIONE LJUDI I OSVAJA SVET!!! ZASLUZIO JE NOBELA ZA MIR!!! SLOBODNI SVET TREBA DA STANE NA NJEGOVU STRANU USTINE!!!

  • Aca

    8. septembar 2020 | 18:13

    Ako Tramp pobedi nema razloga da ostaje jer ce verovatno da hapsi svetsko zlo Duboku drzavu!!!

  • pero

    8. septembar 2020 | 21:50

    Kad ga komunisti iscede sutnu ce ga nece im biti vise interesantan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA