≫ 

Pred porodicom strašna odluka: Samo jedno od 4 dece sme da pređe granicu i poseti oca koji umire

Nadležni su im rekli i da su sebični, jer žele da se sva deca oproste od oca

  • 3
Mark Keanes Foto: Privatna arhiva

Porodica iz Australije treba da donese strašnu odluku nakon što je vlada rekla da samo jedno od četvoro dece sme da pređe granicu i iz Kvinslenda ode u Sidnej, kako bi se oprostilo od oca koji je na samrti.

Vozač kamiona iz Brizbejna Mark Kins (39) boluje od raka mozga i pluća i ne očekuje se da će doživeti Božić, prenosi Daily mail.

Uprkos tome što se njegova porodica pre mesec dana prijavila za izuzeće od zabrane ulaska u državu, Kvinslend je do sada odbijao njihov zahtev.

Zbog toga je porodica sada primorana da nađe drugi način da pređe u drugu državu nakon što je Mark odlučio da umre tamo uz pomoć palijativne hemoterapije koja će mu olakšati patnju.

Iz Novog Južnog Velsa stigao je predlog da se samo jednom njegovom detetu (svo četvoro imaju ispod 13 godina) dozvoli da vidi oca pod nadzorom i to na sat vremena, pre nego što se vrati preko granice.

Porodica je tek sada očajna i treba da donese strašnu odluku kojem će detetu dozvoliti da se oprosti od oca.

Pred njima je još jedna opcija - mogu da uđu u zemlju ali da budu u karantinu dve nedelje, međutim porodica kaže da ne može da priušti taj trošak i plati smeštaj u hotelu za tako dug period.

Markov otac rekao je kako su mu zvaničnici rekli da se "porodica ponaša sebično jer želi da se svoj deci dozvoli prelazak granice, jer na taj način dovode u opasnost druge pacijente obolele od raka".

- Deca očajno žele da vide oca poslednji put - dodao je Markov tata.

Porodica za sada ne zna kako da odluči kojem detetu da dozvoli odlazak kod oca.

Video: Saša Damnjanović je samohrani otac petoro dece: Već punih 7 godina brine sam o četiri sina i ćerki

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA