≫ 

Želi da je zovu princezom: Vanbračna ćerka bivšeg kralja Belgije traži svoja prava i titule

Bivši kralj je početkom godine priznao da je njen otac, posle više od decenije poricanja

  • 1
Delphine Boel Foto: Profimedia/Abaca Press

Vanbračna ćerka bivšeg belgijskog kralja Alberta II na sudu u Briselu traži ista prava i titule kao i zakonita deca njenog oca.

Vanbračna ćerka bivšeg kralja Belgije, umetnica Delfine Boel (52), zatražila je na sudu u Briselu ista prava i titule kao i zakonita deca njenog oca, prenosi BBC.

Advokat bivšeg belgijskog kralja je rekao da Delfine može da dobije titulu princeze isključivo kraljevskim dekretom, a ne odlukom suda.

Bivši belgijski kralj Albert II konačno je u januaru ove godine priznao da je otac Delfine Boel, nakon što je više od decenije osporavao njen zahtev za priznavanjem očinstva.

Delfinina majka, baronesa Sibil de Selis Lonšan, tvrdi da je sa Albertom bila u vezi dugoj 18 godina pre nego što je proglašen za kralja.

Glasine o vanbračnom detetu bivšeg belgijskog kralja prvi put su se pojavile 1999. godine, u neautorizovanoj biografiji njegove supruge kraljice Paole.

Delfine Boel je prvi put rekla da je kralj Albert II njen biološki otac u jednom intervjuu 2005. godine. Međutim, ona svoja prava na sudu nije zatražila sve do 2013. godine, kada je njen otac abdicirao, čime je izgubio pravo na imunitet od krivičnog gonjenja.

Belgijska kraljica Paola i kralj Albert Kralj Albert i njegova supruga Foto: Tanjug/AP/Riccardo De Luca

Bivši belgijski kralj Albert II odbijao je da uradi DNK test radi utvrđivanja očinstva po odluci suda, sve dok mu nije izrečena kazna od pet hiljada evra po danu za dalje odlaganje njenog sprovođenja.

U januaru ove godine 86-godišnji bivši kralj Belgije izjavio je da priznaje Delfinu Boel kao svoje četvrto dete, nakon što je, kako on tvrdi, za to saznao na osnovu rezultata DNK testova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    11. septembar 2020 | 23:35

    I opet skandali iz dinastije Saks—Koburg—Gota i ovi Engleski plemići koji promeniše ime dinastije u Vindzor džaba se distanciraju, geni se retko razlikuju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA