≫ 

Nemci slučaj Navaljni proglasili državnom tajnom: Tri laboratorije potvrdile da je otrovan novičokom

Nemačka odbila da Rusiji dostavi podatke o Alekseju Navaljnom

  • 7
Aleksej Navaljni, Rusija, Nemačka Foto-montaža: Shutterstock, Tanjug/AP

Nemačka vlada je saopštila da su tri laboratorije potvrdile da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan novičokom.

Kako prenose mediji, Kremlj je tražio od kolega iz Nemačke da im dostave podatke o stanju Navaljnog, međutim, Berlin je odbio da to učini.

Navodno je Berlin slučaj Navaljni proglasio "državnom tajnom".

Stefen Seibert, portparol nemačke vlade saopštio je da su specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile prisustvo novičoka u telu Navaljnog.

- Ponovo pozivamo Rusiju da dostavi objašnjenje o ovom slučaju. U bliskom smo kontaktu sa našim evropskim partnerima i razmatramo dalje korake - rekao je Seibert.

Podsetimo, Navaljnom je pozlilo 20. avgusta na letu Tomsk - Moskva. Dok nemački stručnjaci tvrde da je ruski opozicionar otrovan novičokom, ruski lekari to opovrgavaju.

Navaljni je krajem avgusta prebačen iz Rusije u Nemačku na dalje lečenje, a pre nekoliko dana je izveden iz indukovane kome i oseća se dovoljno dobro da može da govori.

Video: U ovom je transportovan Navaljni iz Rusije u Nemačku: Ruski opozicioni lider u stabilnom je stanju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma bolesni

    14. septembar 2020 | 10:49

    Zapadni fasizam na delu

  • Navaljni nemacki placenik

    14. septembar 2020 | 10:47

    Nemacki placenik da bi vrsili propagandu protiv pravoslavnih zemalja treba ce on njima od nove godine kad poskupi benzin I porez na auta i preko 100 € vise nego sto placaju a svaki posao se mora prihvatiti do 50 km od kuce ili stana da vidimo kako ce taj narod diktaturu izdrzati.

  • Oki

    14. septembar 2020 | 10:41

    I o kakoj pravdi u svetu pricamo, svi uzjahali na ruse i onda moze svaka drzava da tvrdi gde dodju opozicionari da imaju dokaze, pa sta oni rade....kad imas dokaz pokazi i dokazi....ovo u svetu sve vise lici na vic kada je bosanac igrao poker kod engleza na poverenje pa ga krenula karta....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA