Navaljni potpuno skinut sa respiratora, može na kratko da ustane iz kreveta

Nemačka vlada saopštila je ranije danas da su dve specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom

  • 17
Alexei Navalny, Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Zdravstveno stanje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog nastavlja da napreduje, on je potpuno skinut sa respiratora i može na kratko da ustane iz kreveta, saopštila je danas berlinska klinika Šarite, gde se Navaljni leči.

Navaljnom je 20. avgusta pozlilo na letu iz Tomska u Moskvu i avion u kojem se nalazio sleteo je u Omsk. On je prevezen u bolnicu, gde je pao u komu.

Lekari u Omsku saopštili su da kod Navaljnog nisu pronađeni znaci trovanja.

Navaljni je 22. avgusta iz Omska prebačen na kliniku Šarite u Berlinu, na zahtev njegove supruge.

Nemačka vlada saopštila je ranije danas da su dve specijalizovane laboratorije u Francuskoj i Švedskoj potvrdile da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičokom.

Francuska: Navaljni otrovan Novičokom

Nezavisna francuska analiza došla je do zaključka da je kritičar Kremlja Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom sovjetskog tipa "novičok" prilikom pokušaja atentata, saopštilo je danas francusko predsedništvo.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je izrazio duboku zabrinutost zbog zločinačkog dela počinjenog protiv Alekseja Navaljanog i imperativ je da se sve razjasni, bez odlaganja, o okolnostima i odgovornosti za ovaj pokušaj atentata, navela je Makronova kancelarija u saopštenju izdatom posle telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Rojters.

Makron je izrazio svoju punu solidarnost sa Nemačkom o koracima koje treba preduzeti i posledicama koje treba izvući iz situacije, saopštilo je predsedništvo.

Potrebno je pojašnjenje Rusije u kontekstu verodostojne i transparentne istrage, saopštilo je francusko predsedništvo.

Putin Makronu: Neosnovane optužbe zbog Navaljnijeg neumesne

Ruski predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa Makronom rekao da su neutemeljene optužbe protiv Rusije u vezi sa hospitalizacijom Alekseja Navaljnijeg neprimerene, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ruski i francuski predsednik su u razgovoru detaljno razmotrili situaciju u vezi sa Navaljnijem. Putin je naglasio neprimerenost neosnovanih otpužbi protiv ruske strane u ovom slučaju, prenosi ruska novinska agencija TAS.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni srpski brat

    14. septembar 2020 | 16:25

    Neznam zasto su braca Rusi pustili fasistu trebao je pred sud pravde.

  • Pera

    14. septembar 2020 | 16:18

    Mogao je jos koju godinu da lezi

  • Драган

    14. septembar 2020 | 16:40

    Свет је изгубио навику да тражи основне податке о нечему и са прво њих узме у разматрање .Да не дужимо .Са Наваљним је у Русији била и једна енглескиња и са њим отпутовала заједно у Немачку .Она једина није прихватила да сарађује са руским стручњацима нити хоће да иде на тест истине .Знамослучај Руса у Енглеској и њихову несарадњу са руским властима .Шта се десило са Русима ( оцем и ћерком ) свет незна .Немци шаљу информације о Наваљном французима и Швеђанима а не русима ?Они не смеју да покажу како су доказали да је било тровања .Шта се дешавало од тренутка када је Наваљни напустио Русију нема података . Дотична енглескиња је могла да настави манипулације које су енглези већ радили.Руси имају пуно право да туже Немачку о злоупотреби Наваљног .Јасно : без показаних података нема веровања НИКОМЕ ,поготово НЕМЦИМА .Познати су историски догађаји и њихово искуство са конструкцијама подвала .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA