≫ 

Putin nakon sastanka sa Lukašenkom rekao nešto što niko nije očekivao, povlači i vojsku

Lukašenko je danas stigao u Soči na sastanak sa Putinom, prvi put oči u oči od početka protesta u Belorusiji

  • 11
Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas na sastanku u Sočiju sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom, rekao da je normalizacija situacije u ovoj zemlji zadatak njenih građana i da bi trebalo da se odvija bez spoljašnjih pritisaka.

- Naš stav je da Belorusi treba sami da se nose sa ovom situacijom, putem mirnog dijaloga i bez uplitanja i pritisaka sa strane, i da dođu do zajedničkog rešenja - rekao je Putin.

Ruski predsednik je Lukašenku predložio da preduzme korake u pravcu obnove ekonomije pogođene pandemijom.

Vladimir Putin Aleksandar Lukašenko Lukašenko stigao u Soči na sastanak sa Putinom Foto: Tanjug/AP

Putin je primetio da su zemlje širom sveta zabeležile ekonomski pad zbog korona virusa i da zbog toga moraju da budu uloženi dodatni napori, i to ne samo zbog povratka na prethodno stanje, nego i radi stvaranja uslova za rast.

Putin je rekao da će se ruske oružane snage vratiti u svoje stalne baze u Rusiji nakon završetka zajedničkih vežbi sa snagama Belorusije, prenosi novinska agencija TAS.

Video: Belorusija, zemlja čuda: Nema siromašnih ali nema ni demokratije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    14. septembar 2020 | 17:14

    Ima li ovde komentara osim zutaca!!!Nada braca su na istoku!!!A kao drugo ne brini te se vi za Belorusiju i Rusiju gledaj te svoje dvoriste!!!A kao trece u Nato nikad to je zla tvorevina Nemacke i duboke drzave Amerike!!!

  • Go go

    14. septembar 2020 | 17:13

    Sta su dogovorili samo Oni znaju.

  • mm

    14. septembar 2020 | 16:23

    I sad ako Putin nece da pomogne Belorusiji ocigledno da u slucaju nekog potencijalnog rata, Rusija (ciji su tamo neposredni interesi ugrozeni) nece ulaziti u sukob, mi treba da se nadamo da ce nama pomoci politicki i vojno ... ostaje nam samo da i mi kao Crna Gora pezimo onome ko je u okruzenju najjaci, a to je EU, nazalost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA