Navaljni objavio selfi iz bolnice: Pogledajte kako izgleda nakon navodnog trovanja novičokom

Navaljni je srećan što je juče uspeo sam da diše

  • 13
Aleksej Navaljni foto: pixabay.com; Tanjug/AP

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je na svom Instagram profilu fotografiju iz bolnice, prvi put od kada se navodno otrovao prošlog meseca.

Na fotografiji se vidi Navaljni kako sedi u bolničkom krevetu, okružen suprugom i decom i uz poruku da je sada u stanju da diše samostalno.

- Zdravo, ovde Navaljni. Nedostajete mi svi. Još uvek teško mogu da uradim bilo šta, ali juče sam mogao da dišem sam ceo dan - generalno sam. Nisam koristio nikakvu spoljnu pomoć, čak ni najjednostavniji ventil u grlu. Dopalo mi se, neverovatan i podcenjen proces - napisao je Navaljni.

Podsetimo, nemački mediji su ranije danas objavili da su prve reči Navaljnog bile da želi da se vrati u Rusiju.

Inače, bolničari koji su lečili Navaljnog, pošto mu je prošlog meseca pozlilo u avionu, nisu u početnim testovima utvrdili porast šećera u krvi i nisu videli znakove metaboličkog poremećaja, potvrdilo je za Rojters pet medicinskih izvora. Njihovi izveštaji su u suprotnosti sa dijagnozom koju su postavili i javno objavili doktori Hitne bolnice broj jedan u Omsku, gde je lečen, a koji su rekli da je Navaljni pao u komu zbog metaboličkog poremećaja i da je imao nivo šećera u krvi četiri puta veći od normalnog.

Nemačka, gde je Navaljni odveden na dalje lečenje nakon dvodnevnog tretmana u Omsku, rekla je da ga je Rusija otrovala retkim nervnim agensom - novičokom.

Berlin je tražio objašnjenje od Moskve i pozvao na sankcije.

Kremlj je rekao da su optužbe "neutemeljene" i da nije "video" dokaze trovanja i zatražio od Nemačke da pruži dokaze o trovanju.

Video: Snimak iz aviona ledi krv, Putinovom neprijatelju se bore za život: Navljani vrištao u avionu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    15. septembar 2020 | 12:49

    Od sada će, što važi i za Srbiju, čim jedan opozicionar ne dobije dovoljno glasova na izborima ta zemlja dobiti sankcije, jer nije uspelo njihovo podplaćivanje nekih izdajica, (lažnih opozicionara)! Nema tu ništa novog, to je njihova praksa, i verujte da u tome vrlo dobro uspevaju!!!

  • Alex

    15. septembar 2020 | 12:34

    Pa ne izgleda tako loše posle takvog brutalnog trovanja.

  • Kiza

    15. septembar 2020 | 12:35

    Dok je bio u veštačkoj komi, uvalili su mu čip da nastavi da rese protiv svoje domovine.Zato se ovako kezeči.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA