≫ 

Tramp: Hteo sam da Asad bude ubijen, Matis nije dozvolio

Tramp je navodno razmišljao o atentatu na Asada nekon što je sirijski predsednik pokrenuo hemijski napad na civili u aprilu 2017. godine

  • 6
Donald Trump, Donald Tramp

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je želeo da izvrši atentat na sirijskog predsednika Bašara al Asada 2017. godine, ali da se tadašnji ministar obrane Džim Matis suprotstavio toj operaciji.

- Radije sam hteo da ga uklonim. Sve je bilo spremno za to. Matis nije želeo to da učini. Bio je precenjeni general i pustio sam ga da ode - rekao je Tramp u emisiji Fox & Friends.

Ta otkrića podupiru izveštaj iz knjige novinara "Vašignton posta " Boba Vudvarda, koji se proslavio kada je zajedno s Karlom Bernstajnom otkrio aferu Votergejt zbog koje je predsednik Ričard Nikson podneo ostavku.

Tramp je navodno razmišljao o atentatu na Asada nekon što je sirijski predsednik pokrenuo hemijski napad na civili u aprilu 2017. godine.

Da podsetimo, Asadov režim je optužen za niz zločina tokom građanskograta, uključujući i korišćenje hemijskog oružja.

Džim Matis koji ima 70 godina i veliko iskustvo na bojnim poljima bio je američki ministar odbrane do januara 2019. godine kada je napustio Trampovu administraciju.

Video: Tramp: Nisam bio u bunkeru, agenti su me sklonili u Ovalnu sobu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TIHI

    16. septembar 2020 | 07:00

    Ko si ti da zelis ubistva ljudi, samo zato sto su prijatelji Rusije i neigraju kolo koje vi zelite. Unistili ste cio svijet zbog pohlepe a vraca vam se bumerang u vidu rasizma.

  • ČUKAM

    16. septembar 2020 | 09:14

    Tako funcijonišu teroristi a amerika je teroristička organizacija.

  • Una

    16. septembar 2020 | 07:19

    Interesantno, i tamo se našao neko ko ume da razmislja i da nisu svi ubice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA