• 0

Đacima u Italiji uoči izbora podeljen strip u kom je predsednik regije super heroj - brani od korone

, Telegraf

Veneto je jedna od retkih regija u Italiji u kojoj je zaraza držana pod kontrolom zahvaljući planu mikrobiologa, a koji se ne spominje u stripu

  • 0
Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Učenicima nižih razreda osnovne škole u severnoj italijanskoj pokrajini Veneto par dana pred regionalne izbore podeljen je dnevnik u vidu stripa u kojem je glavni junak predsednik regije Luka Zaja, koji je predstavljen kao super heroj koji regiju brani od Covida-19, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

- Postoji granica za sve, čak i u Severnoj Koreji. Par dana pred regionalne izbore, koji se održavaju u nedelju i ponedeljak, deci se dele stripovi sa politizovanim sadržajem - reagovao je kandidat Demokratske stranke, za predsednika regije Arturo Lorenzoni.

U regiji Veneto više od 20 godina vladajuću većinu čine partije desne orjentacije, a aktuelni predsednik regije Luka Zaja je član stranke "Liga".

C'è un limite a tutto, anche nella "Corea del Nord-Est"

Una campagna elettorale può essere fatta in modo onesto,...

Posted by Il Veneto che vogliamo - Lorenzoni Presidente on Thursday, September 17, 2020

Regija Veneto je za vreme pandemije Covida-19, u Italiji bila jedna od retkih gde je zaraza držana pod kontrolom, ali zahvaljujući pre svega planu koji je predlozio poznati mikrobiolog, profesor Univerziteta u Padovi, Andera Krizanti.

Plan koji je kasnije nazvan model "Veneto", sastojao se od planskog i preventivnog testiranja svih građana, a ne samo onih koji su pokazivali simptome zaraze korona virusom.

U crtanom stripu, koji je štampan novcem poreskih obveznika, upadljivo nedostaje figura profesora Krizanti, koji je i najzaslužniji za uspešnu kampanju protiv Covida-19.

Razlog je što su se predsednik regije Luka Zaja i profesor Krizanti, nakon meseci saradnje razišli i više ne sarađuju.

U međuvremenu predlog profesora Krizantija da se obavlja masovno testiranje stanovništva na Covid-19, prihvatila je centralna vlada u Rimu, i to će biti jedan od načina na koji će Italija pokušati da spreči dalje širenje koronavirusa.

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima