≫ 

Đacima u Italiji uoči izbora podeljen strip u kom je predsednik regije super heroj - brani od korone

Veneto je jedna od retkih regija u Italiji u kojoj je zaraza držana pod kontrolom zahvaljući planu mikrobiologa, a koji se ne spominje u stripu

  • 0
Škola, deca, nastava, ranac, maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Učenicima nižih razreda osnovne škole u severnoj italijanskoj pokrajini Veneto par dana pred regionalne izbore podeljen je dnevnik u vidu stripa u kojem je glavni junak predsednik regije Luka Zaja, koji je predstavljen kao super heroj koji regiju brani od Covida-19, piše onlajn novina “Fanpejdz”.

- Postoji granica za sve, čak i u Severnoj Koreji. Par dana pred regionalne izbore, koji se održavaju u nedelju i ponedeljak, deci se dele stripovi sa politizovanim sadržajem - reagovao je kandidat Demokratske stranke, za predsednika regije Arturo Lorenzoni.

U regiji Veneto više od 20 godina vladajuću većinu čine partije desne orjentacije, a aktuelni predsednik regije Luka Zaja je član stranke "Liga".

C'è un limite a tutto, anche nella "Corea del Nord-Est"Una campagna elettorale può essere fatta in modo onesto,...Posted by Il Veneto che vogliamo - Lorenzoni Presidente on Thursday, September 17, 2020

Regija Veneto je za vreme pandemije Covida-19, u Italiji bila jedna od retkih gde je zaraza držana pod kontrolom, ali zahvaljujući pre svega planu koji je predlozio poznati mikrobiolog, profesor Univerziteta u Padovi, Andera Krizanti.

Plan koji je kasnije nazvan model "Veneto", sastojao se od planskog i preventivnog testiranja svih građana, a ne samo onih koji su pokazivali simptome zaraze korona virusom.

U crtanom stripu, koji je štampan novcem poreskih obveznika, upadljivo nedostaje figura profesora Krizanti, koji je i najzaslužniji za uspešnu kampanju protiv Covida-19.

Razlog je što su se predsednik regije Luka Zaja i profesor Krizanti, nakon meseci saradnje razišli i više ne sarađuju.

U međuvremenu predlog profesora Krizantija da se obavlja masovno testiranje stanovništva na Covid-19, prihvatila je centralna vlada u Rimu, i to će biti jedan od načina na koji će Italija pokušati da spreči dalje širenje koronavirusa.

Video: Koloseum otvoren posle više od tri meseca

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA