U Hongkongu trećina novozaraženih iz Indije: Letovi ponovo suspendovani

Prema poslednjim dnevnim podacima za nedelju, 20. septembar, od ukupno 23 pozitivna slučaja osam je iz Indije, što je skoro trećina novih slučajeva kovida-19 u Hongkongu

  • 0
Koronavirus Hongkong Foto: Tanjug/AP

Vlasti Hongkonga ponovo su privremeno suspendovale letove kompanije Er Indija, nakon što je povećan broj zaraženih putnika koji dolaze iz Indije u Hongkong, preneli su lokalni mediji.

Letovi avioprevoznika Er Indija biće obustavljeni do 3. oktobra, a istoj kompaniji prethodno je Hongkong zabranio letove u avgustu, takođe, na dve nedelje, javlja Tanjug.

Prema poslednjim dnevnim podacima za nedelju, 20. septembar, od ukupno 23 pozitivna slučaja osam je iz Indije, što je skoro trećina novih slučajeva kovida-19 u Hongkongu.

Istovremeno, više od 40 zaposlenih u jednoj univerzitetskoj laboratoriji u Hongkongu stavljeno je u karantin pošto je jedan istraživač zaražen virusom kovid-19, preneli su lokalni mediji.

To je saopšteno nakon što su u Hongkongu utvrđena 23 nova slučaja pozitivna na virus kovid-19, od kojih je većina iz uvoza, navodi Saut Čajna morning post (South China Morning Post - SCMP), dodajući da je to najveći porast novozaraženih od 26. avgusta.

Za 41 radnika univerzitetske laboratorije određen je karantin pošto su na toj lokaciji pronađeni "tragovi korona virusa", piše SCMP.

Zbog povećanog broja uvezenih slučajeva kovida-19 zdravstveni stručnjaci u Hongkongu zatražili su od vlasti da uvedu nadzor nad putnicima iz visokorizičnih zemalja.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA