≫ 

Navaljni: Odeća je važan dokaz, ali su me u Rusiji skinuli i poslali u Berlin nagog

Optužio je Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju

  • 10
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Kritičar Kremlja Aleksej Navaljni zatražio je danas od ruskih vlasti da predaju odeću u kojoj je bio kada je prošlog meseca pao u komu i optužio Moskvu za uskraćivanje važnog dokaza u njegovom slučaju.

Navaljni je rekao da mu je oduzeta odeća pre nego što je prebačen u Nemačku na lečenje iz Sibira nakon što mu je pozlilo na domaćem letu, preneo je Rojters.

Nemačka je saopštila da su testovi izvršeni u tri zemlje utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom "novičok" zbog čega je Zapad zahtevao objašnjenje iz Rusije.

- Pre nego što su dozvolili da me odvedu u Nemačku, oni su skinuli svu odeću sa mene i poslali me potpuno nagog - napisao je Navaljni na svom vebsajtu.

- S obzirom da je ''Novičok'' pronađen na mom telu i da je veoma verovatna infekcija kontaktom, moja odeća je vrlo važan dokaz - smatra on.

Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP

Rusija je saopštila da joj je potreban veći broj dokaza da bi pokrenula formalnu krivičnu istragu o slučaju Navaljni i zatražila od Nemačke da joj preda medicinske podatke kako bi mogla da ih razmotri.

Ona je umesto istragu, pokrenula predistražne radnje koje traju 30 dana, a koje, prema rečima Navaljnog služe da se sakriju važni dokazi.

Video: Navaljni otrovan flašicom vode u hotelu, a ne na aerodromu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navaljni nemacki placenik

    21. septembar 2020 | 16:45

    A sta si ti ocekivao da ti jos I poslovnu pratilju posalju sa tobom.

  • PERAR 1

    21. septembar 2020 | 16:43

    Nisu trebali ni da te salju

  • Tt

    21. septembar 2020 | 16:54

    Normalno je da te, kad ti je zivot ugrozen, kad si bez svesti skinu golog odmah po prijemu u bolnicu. Zbog mnogo medicinsko tehnickih radnji, pa eto i zbog stavljanja urinarnog katetera. Bolje da je cutao, bio bi pametniji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA