"Najteže je kada vidim kako pokušava da hoda": Beba zbog lekara ostala bez stopala i prstiju na ruci

Britanska porodica kaže da je medicinsko osoblje na kruzeru govorio da devetomesečna Fibi ima "stomačni virus"

  • 0
beba majka spavaju san

Foto: Shutterstock

Porodica Mun iz Velike Britanije mislila je da će njihovo prvo zajedničko putovanje biti "najbolji period njihovog života", ali se ispostavilo da će to biti jedno užasno putešestvije pošto je malo falilo da devetomesečna ćerka izgubi život.

Britanska porodice odlučila je da tuži kruzersku kompaniju  "Royal Caribbean" zbog sumnje da su lekari na plovilu dali pogrešnu dijagnozu maloj Fibi. Naime, doktori su navodno rekli da beba ima stomačni virus, ali se ispostavilo da je imala meningitis. Kao posledica loše procene, bebi su amputirana stopala i prsti na levoj ruci kako bi joj spasili život.

Majka devojčice Fibi Mun ispričala je za američku mrežu NBC da je porodica bila uzbuđenja zbog krstarenja u februaru iz Majamija.

- Nikada nismo išli sa njom van zemlje, tako da smo mislili da ćemo se provesti najbolje u životu u Americi, ali nažalost, nije tako bilo - kazala je užasnuta majka.

Kako su se ukrcali na brod, otac i majka kažu da se Fibi razbolela, te su posetili ambulantu na kruzeru čak pet puta u jednom danu.

"Imamo 15 minuta da je spasimo"

 

- Svaki put kada bismo došli u ambulantu, vraćali su nas u kabinu - kaže užasnuta majka.

Bebi su dali antibiotike, ali je ona i dalje bila loše te je porodica odlučila da se iskrca na ostrvu Sveti Martin i potraži pomoć.

- Kada smo tamo došli u bolnicu, rekli su nam da imaju oko 15 minuta da joj spasu život. Rekli su nam da se pripremimo za najgori scenario jer je bila jako bolesna - objašnjava ona.

Porodica je u više navrata upozorena da "Fibi neće preživeti", a beba je u jednom trenutku prevezena na Floridu zbog teškog oblika meningitisa. Doktori su morali da amputiraju stopala detetu i prste na levoj ruci, pošto su ti delovi tela natekli i zadobili ljubičastu boju od bolesti.

- Bili smo u potpunom u šoku, ni ne padajući nam na pamet da ćemo otići na odmor sa ćerkom, a nismo mogli ni da zamislimo da će u jednom trenutku postojati mogućnost da se naše dete neće vratiti kući - kaže zgrožena majka.

Munovi su u međuvremenu pokrenuli sudski proces protiv kompanije, optužujući doktore da nisu dali Fibi pravu dijagnozu, odnosno da su tvrdili da ima "stomačni virus". Ispostavilo se da je devetomesečna beba zapravo imala meningokokalnu bolest koja je opasna po život, a tvrde da su lekari ignorisali njene simptome kao što su letargija i visoka telesna temperatura.

Suze i prvi koraci

 

Skrhani roditelji kažu da su sada prinuđeni da gledaju Fibi kako pokušava da načini svoje prve korake.

- Čak i sada sve što želi da uradi jeste da ustane  i hoda, a to je tako teško gledati jer ona to ne može. Ovi izazovi biće sve teži kako bude odrastala - kazala je majka.

Prema pisanju portala "News.com.au", Munovi su tužili "Royal Caribbean" na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, a ta kompanija pokrenula je postupak da se proces izmesti u Ujedinjeno Kraljevstvo. Razlog je jasan - bračni par bi mogao u UK da dobije 1,26 miliona dolara odštete, dok na sudu u Floridi nema ograničenja kada je red o novčanoj kazni.

- Naše misli su sa tom porodicom u ovo izazovno vreme. Ne želimo da komentarišemo parnicu koja je u toku - navodi se u saopštenju kompanije.

Video: Počelo iskrcavanje putnika sa Dajmond princesa: Na kruzeru zaraženo više od 500 ljudi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA