• 0

Kako se u Americi dogodio haos i 200.000 umrlih: Ovo je trenutak kada je broj počeo da skače

, Telegraf

Žarište se kretalo od Kine, ka Italiji, a onda stiglo u SAD

  • 0

Od trenutka kada je svet saznao za novi korona virus, žarište se premeštalo sa kontinenta na kontinent. Tako je od najvećeg broja smrtnih slučajeva u Kini, katastrofa prešla u Italiju, a onda stigla i zadržala se u SAD.

"Independent" je na posebnom snimku pokazao kako se kretao broj umrlih po zemljama i prikazao je tačan trenutak kada su SAD prestigle apsolutno sve na listi. U Americi je od korona virusa umrlo preko 200.000 ljudi.

Prvi slučajevi zabeleženi su u Kini u decembru prošle godine i ova zemlja je ubrzo bila najveće žarište na svetu. Broj umrlih prešao je 3.000 i negde do 20. marta je bila prva kada je reč o broju smrtnih slučajeva.

Žarište se potom prebacilo na Evropu, odnosno Italiju, u kojoj je do kraja marta bilo preko 11.000 umrlih. Španija je bila druga, a Kina treća.

SAD su na prvo mesto izbile već oko 12. aprila sa preko 21.000 mrtvih. Od tada, broj smrtnih slučajeva vrtoglavo raste iz dana u dan.

Danas situacija nije mnogo drugačija, SAD broje preko 200.000 umrlih. Sledi Brazil sa više od 137.000 žrtava, potom Indija, Meksiko, Velika Britanija, Italija, Peru i Francuska.

Video: Nema izvlačenja: Policajci hapse ženu koja je otišla na plažu umesto u izolaciju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima