≫ 

"Severni tok 2 je pitanje časti za Nemačku": Lavrov o Berlinu i pritisku SAD

- Vidimo svakodnevno kako SAD pokušavaju da javno ponize EU i Nemačku - objasnio je ruski šef diplomatije

  • 1
Sergey Lavrov, Sergej Lavrov Sergej Lavrov, Foto: Tanjug/AP

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 je postalo pitanje časti za Nemačku, izjavio je večeras šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

- Mislim da je već došlo vreme za nas da se smirimo u vezi s ovim pitanjem. Vidimo svakodnevno kako SAD pokušavaju da javno ponize EU i Nemačku i kako zahtevaju od Nemačke da napusti Severni tok 2 i pređe na znatno skuplji američki prirodni gas. To pitanje je sada, lično smatram, postalo pitanje časti za Nemačku - rekao je Lavrov, javlja TASS, a prenosi Tanjug.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je u ponedeljak da Vašington stvara koaliciju kako bi omeo završetak izgradnje gasovoda Severni tok 2.

Podsećanja radi, kancelarka Angela Merkel rekla je početkom septembra da je Vlada Nemačke rešena da dovrši izgradnju gasovoda Severni tok 2, bez obzira na to što SAD pokušavaju da spreče taj projekat, preneo je list Handelsblat.

Nemačka kancelarka je to izjavila prilikom posete svojoj izbornoj jedinici na severu zemlje, i dotakla se sankcija koje je uveo Vašington za sve učesnike gradnje Severnog toka 2. On bi u Nemačku, ali i na šire tržište Evrope, trebalo da dopremi 55 milijardi kubnih metara prirodnog gasa iz Rusije.

Video: Šefovi diplomatija Srbije i Rusije razmenili poklone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    25. septembar 2020 | 05:23

    ЧАСТ и Немачка ... изненађује ме Лавров. Све западне колонијалне земље немају част !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA