Bajden nudi saradnju gradonačelnicima: "Ako mene izaberete..."

Bajden i Tramp će imati prvu javnu debatu u utorak

  • 8
Džo Bajden Džo Bajden / Foto: Tanjug/ AP

Demokratski kandidat za predsednika SAD Džo Bajden poručio je gradonačelnicima američkih gradova da će im, ako bude izabran, Bela kuća biti partner u suočavanju s protestima zbog rasne nepravde i ekonomskih problemima izazvanim pandemijom korona virusa.

-Ako budem izabran, imaćete direktan pristup Beloj kući - rekao je Bajden u virtuelnoj poruci učesnicima jesenjeg zasedanja konferenecije gradonačelnika.

Bajden, koji je osam godina bio potpredsednik pod Barakom Obamom, podsetio je na obnovu tadašnje administracije posle ekonomske krize 2008.

- Takav pristup morali bismo da imamo i danas - rekao je Bajden, koji će biti protivkandidat aktuelnom predsedniku Donaldu Trampu na izborima 3. novembra.

On vodi ispred Trampa u ispitivanjima javnog mnjenja na nacionalnom nivou, ali su u nekim ključnim državama razlike veoma male, tako da je rezultat neizvestan.

Bajden i Tramp će imati prvu javnu debatu u utorak.

Bajden je kritikovao Trampa da nije napravio nacionalni plan za borbu protiv korona virusa i da nije uspeo da Kongres donese paket pomoći z države i gradove.

On je takođe optuživao Trampa da svojom retorikom u vezi s protestima zbog rasno motivisane policijske brutalnosti ne smiruje situacije, već još više deli naciju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    27. septembar 2020 | 00:31

    Prvi put sam se prijavio da glasam, iako to pravo imam od 2001. Znam dosta ljudi koji ce prvi glasati i to samo protiv bajdena(biden). Mozda za Srbiju a i ovde za nas nece biti nista bolje ali bi bilo sigurno gore za ceo svet da dodje bajden.

  • Aca

    27. septembar 2020 | 00:21

    Boze pomozi da Tramp dobro pobedi!!!

  • samo iskeno

    27. septembar 2020 | 06:16

    Ko god da pobedi nama ništa ne znaci! Nikad ni neće ! Nego da gledamo mi naša posla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA