≫ 

Provokacija ili nešto više: Da li nova uniforma Vojske SAD kaže da se Tramp sprema za rat sa Kinom?

- Vašington nastavlja sa pripremama za rat protiv Kine... Ovo je strateški signal - stoji u kolumni tabloida "Global Times"

  • 3
vojska SAD, američka vojska Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera English

Pripadnički američkog vojnog vazduhoplovstva obavili su vežbu u Kaliforniji, ali su uniforme Amerikanaca privukle veliku pažnju kineske, ali i svetske javnosti.

Naime, na uniformama američkih vojnika vidi se dron “MQ-9 Reaper” kako leti iznad crvene siluete države Kine.

Iako su vežbe sa borbenim dronovima održane daleko od Kine, zvaničnom Pekingu se nije dopao akt Amerikanaca.

- Vašington nastavlja sa pripremama za rat protiv Kine, a posebno ovaj tip drona koji je korišćen u ubistvima i drugim napadima širom, samo je deo strategije... Ovo je strateški signal poslat sa vežbe - stoji u kolumni objavljenom u državnom tabloidu “Global Times”.

Kako navodi portal SCMP, američke snage su u vežbama koristile tri borbena drona MQ-9, zajedno sa Trećom flotom koja je učestvovala u dejstvima sa podmornicama, drugim plovilima, transportnim avionima C-130, marincima i osoboljem za specijalne operacije.

- Ovo je demonstracija naših sposonobni da u jako brzo angažujemo MQ-9 bilo gde u svetu i na nepoznatim lokacijama - kazao je komandant 29. eskandrona za napade, potpukovnik Brajan Dejvis za magazin “Air Force”.

Video: Američka vojska pije krv kobrama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    30. septembar 2020 | 10:35

    JA SAMO ZNAM DA JE PENTAGON PRE 2GODINE NABAVIO 200 MILIONA CRNIH VRECA!!!

  • Mlj1228

    30. septembar 2020 | 10:09

    Oni su već jedan rat izgubili sa "žutima" koji su bili milion puta bedniji od ovih, a sa ovima idu pravo u provaliju iz koje nema povratka. Ne bih rekao da će se ikada upustiti u tu avanturu, ali...

  • Гаргамел

    30. septembar 2020 | 10:24

    Могу да се спремају али за сопствену пропаст. НР их је предухитрила и западне савезнике (муслиманске фундаменталисте) у свим конфликтима је ухватила за гушу и стеже !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA