Kalifornija usvojila novi zakon posle pogibije Brajanta: Zabranjeno fotografisanje mesta nesreće

Zakon je nastao nakon što su početkom godine procurile fotografije sa mesta tragedije u kojoj su život izgubili Brajat, njegova ćerka Đijana i još sedam osoba

  • 0
Kobi Brajant

Foto: AP/Tanjug

Američka država Kalifornija usvojila je novi zakon o privatnosti. Reč je o zakonu nastalom kao posledica onoga što se dogodilo nakon pogibije proslavljenog košarkaša Kobija Brajanta, a njime će sada biti zabranjeno pripadnicima hitnih i spasilačkih službi da fotografišu preminule osobe na mestu zločina "u bilo koje svrhe osim u one zakonski predodređene".

Zakon je nastao nakon što su početkom godine procurile fotografije sa mesta tragedije u kojoj su život izgubili Brajat, njegova ćerka Đijana i još sedam osoba, piše CNN.

Guverner Kalifotnije Gevin Njusom potpisao je dokument u ponedeljak i on će stupiti na snagu zvanično u januaru 2021. godine.

AB 2655 je prvi predstavio član parlamenta Majk Gipson nakon što su navodno zamenici šerifa okruga Los Aneđeles podelili fotografije olupine helikoptera nakon nesreće.

Ranije ovog meseca, Kobijeva udovica Vanesa Brajant tužila je šerifa okruga Los Anđeles Aleksa Viljanuevu i policijski departman zbog deljenja fotografija.

Na dan pada helikoptera, članovi porodica okupili su se u šerifovoj kancelariji, gde ih je šerif uveravao da je mesto nesreće obezbeđeno. Međutim, podaci su procurili, što je dovelo do toga da TMZ prvi objavi vest, pa su fanovi požurili na mesto nesreće.

Kako se navodi u tužbi, osam zvaničnika je "izvadilo svoje lične telefone i slikalo mrtvu decu, njihove roditelje i trenere".

Kazne za kršenje zakona mogu da iznose do 1.000 dolara.

Video: Slavni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA