• 0

Sve manje nade za spas devojčice: Radila na deponiji, ostala zatrpana ispod smeća

, Telegraf

Neha Vasava skupljala je plastiku i metal na gomili otpada visokoj između 25 i 30 metara na odlagalištu Pirana u Ahmedabadu na zapadu zemlje, kada se u subotu uveče nju srušila hrpa smeća

  • 0

Indijske službe spasavanja gaje malo nade da će danas, petog dana potrage, dvanaestogodišnjakinju zatrpanu ispod smeća na deponiji na kojem je radila pronaći živu.

Neha Vasava skupljala je plastiku i metal na gomili otpada visokoj između 25 i 30 metara na odlagalištu Pirana u Ahmedabadu na zapadu zemlje, kada se u subotu uveče nju srušila hrpa smeća, prenosi Hina.

Spasioci nastavljaju potragu među tonama otpada i psima lutalicama na tom odlagalištu površine oko 32 hektara.

Oko četiri miliona Indijaca, među kojima mnogo dece, rade u opasnim i nezdravim uslovima na odlagalištima kako bi skupili materijale koje mogu prodati.

Šestogodišnjak koji je radio pokraj Nehe Vasave je spašen istog dana.

- Nekoliko sati nakon što je zatrpana počela je kiša koja je s vrha srušila još više smeća. Izgledi da je pronađemo živu su neznatni, ali nastavljamo potrage - rekao je vatrogasni zvaničnik.

Veliko odlagalište svakog dana prima oko 3.500 tona smeća iz Ahmedabada, grada s 5,6 miliona stanovnika. Nekoliko stotina porodica tamo živi u krajnjem siromaštvu i preživljava prodajom otpada, prenosi Index.hr.

- Zarađujemo prodajom onoga što pronađemo na otpadu - objasnio je jedan od njih koji nema nikakvu zaštitu, čak ni masku.

Prema podacima UNICEF-a, više od 41 miliona dece mlađe od 12 godina prisiljeno je da radi u Južnoj Aziji. Stručnjaci drže da su mere ograničenja kretanja određene tokom pandemije korona virusa pogoršale problem dečjeg rada.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima