Srpske kamiondžije zarobljene na granici u Ukrajini: Ima ih oko 100, gladni su i umorni

Srbi tvrde da, kad god su peške otišli do granice da pitaju šta se dešava, graničari su ih terali, ne želeći da daju bilo kakvu informaciju

  • 13
Ukrajina, manastir, karantin, Kijev, Korona virus Ilustracija Foto: Tanjug/Ap

Oko 100 srpskih kamiondžija se već nekoliko dana nalazi na izlazu iz Ukrajine, na graničnom prelazu Đakovo između Ukrajine i Rumunije i ne mogu da nastave put, jer ih, kako tvrde, granična policija ne propušta dalje.

Oni kažu da su gladni, umorni, kao i da nisu dobili nikakvo obrazloženje zašto i šta čekaju već danima.

- Stojim ovde već četvrti dan, a da ne znam ni šta čekam. Ukrajinci su, iz samo njima poznatog razloga, rešili da nijedan naš kamion ne propuštaju, dok ukrajinski prolaze bez ikakvog problema. Kad god smo peške otišli do granice da ih pitamo šta se dešava, terali su nas, ne želeći da nam daju bilo kakvu informaciju. Jednostavno se iživljavaju nad nama - priča za Kurir Georgije Kosijer, kamiondžija iz Sombora koji je još 8. septembra otišao iz Srbije.

On kaže da se većina kamiondžija vraća iz Rusije i da u mestu, u kom se trenutno nalaze, ima prodavnica, ali su neki ljudi već ostali bez para.

Kamiondžija M. B. kaže da je najveći problem taj što nemaju ni toalet.

- Ne znam koji je razlog što nas ne puštaju. Pretpostavljam da je jedan od razloga taj što hoće da propuste ukrajinske kamione koji voze u Rumuniju kako bi odradili što više krugova u toku nedelje. Njihovi kamioni se ponašaju kao da mi ne postojimo ovde, obilaze nas, prolaze, dok mi kao kerovi čekamo da nas puste... Kao da nama hleb ne treba... - kaže M. B. koji se kako kaže, već 64 sata nalazi na izlazu iz Ukrajine.

- Kako stvari sada stoje, ne verujem da ćemo granicu preći do ponedeljka - kaže on.

Inače, slične neprijatnosti, kako su mediji prenosili, dešavale su se i ranije. I u avgustu mesecu pravile su se kilometarske kolone kamiona, a danima su čekali srpski, ruski i beloruski prevoznici dok su ukrajinski prolazili bez problema.

Video: Pogrešio je skretanje na auto-putu, zaustavio se i kreuo u rikverc pa napravio ozbiljan haos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🚛🚚🚛

    2. oktobar 2020 | 13:34

    Tako je to kada nemamo udruženje..i niko ne stoji iza našeg transporta..rasulo..!

  • Gagi

    2. oktobar 2020 | 13:46

    I mala deca znaju koliki su nam neprijatelji Ukrajinci.....zasto idete tamo?

  • Beloica

    2. oktobar 2020 | 14:00

    Tako bi trebalo nasa policija da uzvrati svaki Ukrajinslki kamion koji zeli kroz Srbiju da prodje isto na cekanje i kraj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA