≫ 

Tramp prebačen u vojnu bolnicu: Satima ima visoku temperaturu

On će tamo provesti nekoliko dana kao mere predostrožnosti

  • 18
Donald Trump Tramp Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Donald Tramp prebačen je u bolnicu manje od 24 sata nakon što je testiran pozitivno na korona virus. Prebačen je na odeljenje Nacionalnog vojno-medicinskog centra i tamo će tamo biti nekoliko dana.

Tramp ima blage simptome i u karantinu se nalazi od srede uveče, rekli su zvaničnici. Izvor je za CNN naveo da predsednik satima ima visoku temperaturu.

Kako su naveli zvaničnici, primio je dozu lekova i dobro je raspoložen, a u bolnicu je prebačen iz mere predostrožnosti.

- Tramp će uskoro biti upućen u Medicinski centar "Volter Rid" - Zbog obilja opreza i na preporuku svojih lekara i medicinskih stručnjaka, predsednik će raditi iz predsedničkih kancelarija u "Volter Ridu" sledećih nekoliko dana. Predsednik Trump ceni veliku podršku koja stiže njemu i prvoj dani - rekla je sekretarka za komunikacije Bele kuće Kejlej Mekenani.

Helikopter "Marine One" sleteo je na travnjak Bele kuće kako bi predsednika Trumpa prebacio u medicinski centar Volter Rid, javio je CNN.

Tramp se, pre nego što se uputio u bolnicu, obratio naciji putem video snimka objavljenom na Tviteru.

On je rekao da "misli da mu je dobro, ali da će uraditi sve da budu sigurni da sve bude dobro".

Trampu daju koktel antitela koji je u kliničkim ispitivanjia, ali još nije zvanično odobren, javlja AFP.

Riječ je o eksperimentalnom tretmanu sintetičkih antitela za kovid-19, rekao je Trmpov lekar Šon Konli, dodajući da Trump, iako umoran, dobrog raspoloženja.

- Procenjuje ga tim stručnjaka i zajedno ćemo dati preporuke predsedniku i prvoj dami u vezi sa sledećim najboljim koracima - rekao je Conley.

Trump ima 74 godine, visok pritisak, što ga svrstava u rizičnu skupinu.

Podsetimo, Tramp je na Tvitteru u petak rano ujutro objavio da je pozitivan na korona virus, što je izvalo lavinu reakcija u celom svijetu. Pozitivna je i američka prva dama Melanija Trump.

Iz Bele kuće je saopšteno kako oboje imaju blage simptome.

Trampov rival Džo Bajden nema korona virus.

Video: Šta se sve tačno desilo ispred Bele kuće dok su agenti odvodili Trampa na sigurno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    2. oktobar 2020 | 23:53

    Plašio sam se da će mu neko preneti virus, mislio sam namerno neko mlađi, pitanje i kako je njegova savetnica dobila jer demokratama ništa u politici nije sveto,sve bi uradili da sruše Trampa

  • Рс

    2. oktobar 2020 | 23:50

    Лаж све је лаж...Трамп игра игрицу...Него зарварајте кафиће и сплавове кренуле народне патроле и снимају јер прошло 00:00 и немој да кажњавате обичан народ за маске а ови скачу до 4 ујутро

  • KOKI

    2. oktobar 2020 | 23:51

    Dali vi novinari i Policija zbog nekih malih para idete na to da vam decu porodicu a i vas vakcinisu.Sramota

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA