≫ 

Azerbejdžanci tvrde da su ranili lidera Nagorno-Karabaha, Jermeni demantuju

- Usled preciznog napada azerbejdžanske vojske lider samoproglašene republike Nagorno-Karabag teško je ranjen - rekao je pomoćnik predsednika Azerbejdžana

  • 17
Araik Arutjunjan Araik Arutjunjan, Foto: Printscreen/Youtube/Armenian Public TV

Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan teško je ranjen u napadu azerbejdžanskih oružanih snaga, saopštio je pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmet Gadžiev na brifingu u vojno-informativnom centru.

- Usled preciznog napada azerbejdžanske vojske lider samoproglašene republike Nagorno-Karabag teško je ranjen - rekao je on, a prenose svetski mediji.

- Jermenija je teroristička država. Azerbejdžan neće ostaviti bez odgovora ni jedan napad te zemlje. Želeo bih da se obratim Araiku Arutjunjanu lično – ti si se sakrio u bunkeru, međutim azerbejdžanska vojska te je i tamo našla - dodao je on.

Ovu vest je, međutim, ubrzo demantovao portparol lidera Nagorno-Karabaha, javlja "Sputnjik".

Prestonica samoproklamovanog Nagorno-Karabaha, Stepanakert, nalazi se pod snažnim udarom azerbejdžanskih snaga.

Jermensko ministarstvo odbrane objavilo je na društvenim mrežama video snimak posledica granatiranja koje su izvele snage Azerbejdžana na Stepanakert.

Video: Azerbejdžanske snage raznele jermenske vojnike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    4. oktobar 2020 | 13:51

    Pa i Kosmet su okupirali teroristi uz pomoc satanista Klintonovih i njihovih sluga sa zapada,sve ce se te teritorije osloboditi!

  • Očajno pero

    4. oktobar 2020 | 13:19

    Gledajući ove snimke i obzirom na teren gde se vode sukobi, uglavnom brisan prostor, ove vojske kao da vode šefovi mafije i idu u čoporativne napade ne organizovano i stihijski. Ukopali tenkove kao da su ih stavili u garažu bez krova. Nigde maskirne mreže nigde, bilo kakve maskirne zaštite, lažnih meta i sve ono što čini taktiku ratovanja. Vojnici izađu iz kamiona i ponašaju se kao pijana ekipa koja ne zna ni gde je došla ni zašto je tu. Neverovatno. Niko im ne daje instrukcije da im iznadglavazuje bespilotne letelice i da su lake mete. Šator komande na sred livade namešten pored druga tri šatora ko vreme turskih ratova. Kako onda da ih ne ubijaju ko zečeve. Izgleda da je ovde ljudski život najmanje vredi. Strašno. Posebno je strašno stradanje dece i ne dužnih.

  • Marijana

    4. oktobar 2020 | 15:04

    Postovani novinari objavite po neku ispovest Jermena koji zive u Srbiji.Zena koja zivi kod nas neka vam isprica kakve je golgote prezivela devedesetih godina od Azerbrejdzanaca .Njene roditelje su bacili sa 11 sprata,ubijali i izivljavali se nad Jermenima.Posle raspada SSR Nagorno Karabah je otet Jermena isto kao sto su nama oteli Kosovo.Molim se za Jermeniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA